Gairebé mig centenar d'intoxicats en un restaurant de menjar asiàtic de Girona

Dues persones van requerir d'ingrés hospitalari

Tècnics de l’Agència de Salut Pública han iniciat una investigació per una toxiinfecció alimentària que va tenir lloc en un restaurant de de menjar asiàtic ubicat al carrer Joaquim Vayreda de Girona. Segons ha pogut saber El Gerió Digital, a dia d'avui s'han detectat 48 casos, dos dels quals van requerir d'ingrés hospitalari. En aquests moments no queda cap persona hospitalitzada.

 Els afectats van registrar els primers símptomes evidents entre el 17 i el 24 de març i tots coincidien haver fet algun àpat al restaurant entre el 15 i el 22 de març. Tots els afectats presentaven un quadre clínic similar amb febre alta (al voltant dels 39ºC), vòmits, diarrea i dolor abdominal en major o menor grau i van ser atesos en diferents centres de salut de la ciutat.

Per la seva banda, els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant mitjançant enquestes a les persones afectades i s’han analitzat mostres de femta, per tal de determinar l’origen de la toxiinfecció. En aquests moments els investigadors disposen dels resultats de 26 mostres, totes elles positives per salmonel·la.

Al seu torn, els tècnics de Protecció de la Salut conjuntament amb tècnics de l’Ajuntament de Girona han fet diverses inspeccions per revisar les condicions higièniques del restaurant i de manipulació dels aliments, a més de recollir mostres de menjar que també s’estan analitzant.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Girona n’ha decretat la suspensió de l’activitat com a mesura cautelar. Aquestes mesures es mantindran fins que es disposi de més informació per tal d’avaluar que les condicions de l’establiment no suposen un risc per a la salut pública. El restaurant per la seva banda ha posat un cartell a l'entrada que resa que estan tancats "per reformes".