Calonge i Platja d'Aro estrenen platja per a gossos

La cala Belladona tindrà una guingueta amb serveis específics per a les mascotes

Calonge i Sant Antoni i Platja d'Aro (Baix Empordà) estrenen platja per a gossos i mascotes. Els dos ajuntaments han habilitat la cala Belladona -compartida pels dos municipis- perquè els usuaris hi puguin anar amb els animals de companyia.

A més, en aquest paratge hi haurà una guingueta amb serveis específics per als animals. Els equips de govern de les dues poblacions de la Costa Brava han concretat que responen a peticions tant dels amos de gossos i mascotes com de visitants i del sector turístic, que veien com fins ara s'havien de desplaçar a poblacions veïnes si volien gaudir de la platja amb els animals. "Ara som totalment destinació 'pet friendly'", ha remarcat la regidora de Turisme de Platja d'Aro, Jenny Xufré.

La nova platja per gossos funcionarà sense restriccions de dates ni d'horaris, de manera que estarà en servei tot l'any. La cala de Belladona té una superfície aproximada de 2.500 metres quadrats, i té accés des del camí de ronda i també des de la via verda de la carretera C-253, que uneix Sant Antoni amb Platja d'Aro. "És un paradís per als gossos", ha afirmat Xufré que ha remarcat que les mascotes poden córrer i jugar lliurement sense cap perill, perquè no hi ha cap carretera a prop i s'arriba a la cala baixant unes escales o a través del camí de ronda.

El vicealcalde de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, ha remarcat que tenir una platja per a mascotes "era una necessitat" i una reclamació tant dels veïns que tenen animals com dels visitants i els establiments turístics. "I és una petició a la que hem pogut donar sortida perquè, dins de les nostres platges, vam trobar aquesta que compartim i que és el lloc ideal per fer aquesta actuació conjunta per cobrir aquesta necessitat", ha afegit.

La cala de Belladona està entre els dos termes municipals, tot i que és majoritàriament de Calonge i Sant Antoni, que serà l'ajuntament que s'encarregarà de la licitació de la guingueta. Segons ha exposat Prades, la intenció és que estigui operativa a principis de juliol i entre els requisits hi haurà que compti amb una font, una dutxa i un espai per a jocs per a les mascotes: "Els usuaris no només podran gaudir amb els gossos de l'entorn natural, sinó que també hi haurà la guingueta perquè l'estada pugui ser més llarga".

Fins ara, els usuaris o els turistes amb gossos havien d'anar a platges a poblacions veïnes perquè ni a Platja d'Aro ni a Calonge n'hi havia cap d'habilitada per a mascotes. "Aquelles persones que tenen una mascota a casa la consideren un més de la família i els hi agrada anar de vacances i poder viatjar tots plegats", ha remarcat Xufré que destaca que, amb la cala de Belladona, tanquen el cercle com a destinació 'pet friendly': "Ara podran fer les seves vacances sense haver de renunciar a les mascotes".

L'alcalde de la població, Maurici Jiménez, ha posat en valor la complicitat generada entre els dos municipis per comptar amb un espai per a tot l'any, cosa que també pot contribuir a desestacionalitzar el turisme. "Va molt més enllà de l'estiu", ha conclòs Jiménez.