El Consell Comarcal de la Selva valora el mandat i anuncia la creació de nous serveis

L'ens oferirà suport als consistoris en urbanisme, contractació i habitatge, entre d'altres

L'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva ha presentat la memòria de mandat 2019/2023 en el marc d’una trobada que s’ha fet amb els mitjans de comunicació aquest divendres al matí a Santa Coloma de Farners.

L’acte ha comptat amb la presència el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, el vicepresident primer, Pere Garriga, i el vicepresident segon, Francisco Jesús Becerra. També hi han assistit Eduard Colomé i Josep Soler, consellers de l’equip de govern d'aquest mandat.

En el transcurs de la presentació s’han donat a conèixer els grans projectes que s’han dut a terme els darrers quatre anys. S’ha fet un repàs de les tasques efectuades en els departaments d’atenció a les persones, serveis a la ciutadania, gestió tributària i cadastral, promoció del territori, territori i sostenibilitat, normalització lingüística i, també, del castell de Montsoriu.

En la seva intervenció Balliu ha destacat l’evolució que ha tingut el pressupost de l’ens comarcal durant aquests darrers quatre anys, i l’increment de serveis que s’ofereixen, que ha portat a convertir-se en el primer Consell Comarcal de Catalunya. Però tot això, segons Balliu, no hauria estat possible sense la implicació i la dedicació de tots els que formen part del Consell Comarcal.

Per la seva banda Garriga ha parlat de la bona entesa que hi ha hagut a l’equip de govern -està format per Junts, Independents de la Selva i PSC-CP- a l’hora de treballar i de tirar endavant tots els projectes d’aquest mandat. En aquest sentit, Garriga ha fet referència al nombre de serveis que s’han incorporat en els darrers anys per donar resposta a les necessitats dels ajuntaments. Tal com ha recordat Garriga, “l’ens selvatà sempre s’ha visibilitzat com l’ajuntament d’ajuntaments. “Un ens supramunicipal que treballa perquè les persones de la nostra comarca estiguin al centre de totes les accions que fem.”

En el seu parlament, Becerra ha fet referència a la gran tasca que s’ha dut a terme en tots els departaments del Consell. Amb tot, Becerra ha fet especial èmfasi a les àrees de les quals n’és el responsable, com serveis socials, habitatge i consum. Pel que fa als serveis socials, ha recordat la importància de la tasca que duen a terme els tècnics als municipis de la comarca. I és que, tal com ha recordat, la realitat de moltes famílies ha canviat en els darrers anys amb la crisi econòmica i la pandèmia, i això ha fet que s’hagin incrementat la demanda d’aquests serveis.

El balanç d’aquests quatre anys que en fan és "molt positiu". Pel que fa a l’entesa entre els tres socis de govern, Junts, Independents i PSC-CP, Balliu, Garriga i Becerra han destacat la bona entesa que hi ha hagut en els darrers anys a l’hora de treballar i de traçar les línies d’actuació de l’ens selvatà. En aquest sentit:  “els hi agradaria continuar treballant per la comarca, els ajuntaments i la seva gent per tal que la nostra comarca continuí essent un referent per a la resta dels territoris catalans”.

Els màxims responsables de l’ens selvatà també han fet una pinzellada dels reptes de futur. Uns reptes de futur que són, en bona part, fruit de les necessitats dels ajuntaments de la comarca de la Selva. Aquestes peticions rauen principalment en la creació de nous serveis que els ens locals no poden assumir, per la qual cosa veuen la necessitat que sigui el Consell de la Selva qui pugui donar-los la resposta.

Tan és així que s’està treballant en la creació d’un servei de disciplina urbanística, que s’oferirà als ajuntaments de la comarca. També dotarà de musculatura necessària la secretaria per tal que es pugui donar suport als ajuntaments de la comarca en matèria de contractació.

En un altre ordre de qüestions, també es preveu la creació de noves figures, els tècnics compartits d’habitatge, i, finalment, també es dotarà dels mitjans necessaris per tal que els ajuntaments puguin realitzar les actuacions inspectores i sancionadores corresponents en altres àmbits que els ens locals considerin oportuns.