Vilablareix inaugura l'escultura de l'artista local Rafel Planella

Porta el nom del monument funerari del municipi, la Torratxa

Vilablareix (Gironès) ha inaugurat aquest divendres l’escultura “La Torratxa” de l’artista local Rafel Planella. Es troba situada a la rotonda d’entrada a la població, des d’Aiguaviva, a la carretera Santa Coloma.

Porta el nom de l’important monument funerari de Vilablareix, ka Torratxa, ja que l’escultor es va inspirar en ella. “Vaig pensar com ho podia fer per unir tots aquests veïnatges que tenim en el poble i se’m va acudir agafar de referència la Torratxa, però l’he volgut fer més moderna i estilitzada. Aquest monument té en el seu cos central un arc romànic. Vaig pensar que seria un arc de benvinguda on hi uniria els quatre veïnatges que formen el poble de Vilablareix” explica Planella.

A la part central de l’escultura s’hi poden veure escrits els veïnatges de la població: El Perelló, La Farigola, Els Deu Roures i l’Església. “Els plafons dels noms estan fets en acer inoxidable, mentre que els dos pilars que fan cinc metres d’alçada estan fets de ferro corten, ja que es va rovellant amb el temps i té una durada de molts i molts anys” comenta l’artista. També ha agraït a la Serralleria Bramon de Salt i el despatx d’arquitectes que han treballat en l’escultura.

L’element escultòric ha estat un oferiment de Planella a la població. “Agrair sincerament l’oferiment de Rafel Planella. Sens dubte fa que l’escultura agfi un valor d’aproximació cultural al municipi. En Rafel és un referent cultural per a tots nosaltres, podem apreciar escultures seves a Can Gruart, però amb aquest obra apropem el seu art als nostres veïns i veïnes de Vilablareix” assegura la regidora de cultura Sònia Ruiz.

L’alcaldessa, Maite Tixis, afegeix: “Una vegada més en Rafel Planella participa activament al municipi, una persona compromesa amb Vilablareix i amb la seva gent. Aquesta vegada fent una escultura representativa al poble, però també vinculant als projectes intergeneracionals de Vilablareix i actiu a l’associació teatral L’Olla dels Maiquiets. Agraïment per la teva implicació al municipi”.

L’acte d’inauguració ha tingut a Can Gruart on l’artista ha explicat el procés d’elaboració de la seva obra a través de fotografies. Abans, però, juntament amb l’alcaldessa i altres acompanyants, han anat a visitar l’obra.