ExpoJove tanca la seva 17a edició superant els 8.500 visitants

El saló de formació i l’ocupació gironí ha acollit 88 expositors al Palau de Fires

ExpoJove, el saló de la formació i l’ocupació de les comarques gironines, ha tancat la seva dissetena edició superant els 8.500 visitants entre el 29 i el 31 de març al Palau de Fires de Girona. Durant tres dies, l’esdeveniment ha comptat amb 88 expositors i ha organitzat més d’un centenar de xerrades i tallers.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, en fa una valoració molt positiva. “Repetim les xifres de l’any passat, pel que queda demostrat que l’ExpoJove ha tingut la capacitat de sobreviure a la pandèmia i és una fira altament consolidada després d’haver celebrat disset edicions.

Les activitats funcionen, omplint totes les sales on s’han dut a terme, i han vingut estudiants de tota la demarcació, amb una gran implicació dels centres educatius del territori”. L’organització, satisfeta per l’èxit del projecte, té la mirada posada en les properes edicions i es planteja una modernització del format a partir de l’any vinent.

Organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Girones i la Generalitat de Catalunya, el principal públic de l’ExpoJove han tornat a ser els estudiants, la majoria dels quals alumnes dels últims cursos d’ESO.

També ha enfocat la seva activitat a les famílies, professorat i tutors. Durant tres dies, se’ls han ofert propostes d’estudis i de formació per a l’etapa posterior a l’ensenyament obligatori: batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes amb la voluntat de confirmar-se com un punt de referència per a la formació que va més enllà dels 16 anys. A part dels estudis universitaris i de nivell superior, també s’han posat al damunt de la taula cursos d’idiomes i assessorament per als joves, entre d’altres opcions.

Sota el lema ‘Dissenya el teu futur’, el saló ha tingut com a objectiu donar suport als joves, pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors o persones en situació d’atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis. De dimecres a divendres, en diferents sales habilitades s’han dut a terme unes xerrades i tallers sobre formació, ocupació i recursos.