Maçanet de la Selva estrena Punt d'Habitatge

L'Ajuntament també ha creat una borsa de lloguer social per garantir l'accés a les vivendes

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva, ha impulsat la creació del Punt d'Habitatge de Maçanet (PHM), un centre que ofereix orientació i assessorament en matèria d'habitatge i que promourà la creació d'una borsa de lloguer social, per garantir i ampliar l'accés a l'habitatge a un preu just.

El PHM ofereix assessorament i orientació en temes relacionats amb l'habitatge: normatives, Plans d'Habitatge, mediació, subvencions a la rehabilitació, habitatges de protecció oficial i ajuts al lloguer, entre d'altres. També dóna suport en la derivació de les gestions d'aquests temes cap al Servei Comarcal d'Habitatge de la Selva. El Punt també informa sobre l'Ofideute, un servei d'intermediació sobre el deute hipotecari i negociació amb les entitats financeres que la Generalitat ofereix a totes les famílies amb dificultats per pagar la hipoteca.

Borsa de lloguer social

Un dels punts forts de l'actuació de l'Ajuntament en matèria d'habitatge és la creació d'una borsa de lloguer social, una iniciativa que busca oferir la possibilitat, tant a propietaris com a llogaters, de trobar una sortida al problema de l'accés a l'habitatge.

En el cas dels propietaris, la borsa ofereix informació, assessorament en les garanties de cobrament del lloguer i de devolució de l'habitatge en l'estat adequat, entre d'altres. Pel que fa als llogaters, es poden beneficiar d'assessorament personalitzat, gratuïtat de les despeses de tramitació i d'alta de serveis, seguiment del contracte i lloguers per sota del preu de mercat.

El PHM es troba a l'edifici Can Falló (av. Catalunya 13-15). El telèfon de contacte és el 972 859 139 i l'horari d'atenció al públic els dilluns de 9 a 11.