El 10è Desemboca Rock'nRoll de Castell-Platja d'Aro se celebrarà el 29 i 30 d'abril

Els concerts tindran lloc a les escoles de Castell al restaurant El Golfo de Platja d'Aro

Desena edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival, dissabte 29 d’abril (21 h) a la Sala Font del Ferro, del nou espai sociocultural municipal Escoles Velles de Castell d’Aro; i l’endemà diumenge 30 d’abril (13 h) concert-vermut al restaurant El Golfo de Platja d’Aro.

Una proposta gratuïta, que aposta per fer arribar el rock’n’roll, el garatge, el rhythm’n’blues, el soul, el punk i la psicodèlia al cor de la Costa Brava i a la primavera, des de fa una dècada amb formacions capdavanteres en els seus gèneres i que combina la mirada catalana i estatal amb la vessant internacional. Organitza l’entitat local Arocinema amb el suport institucional de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. L’entrada pels concerts de nit és gratuïta fins a completar l’aforament -format de públic a pista i servei de bar-, amb reserva prèvia en línia: 3 euros (inclou consumició) o 5 euros (consumició i xapa commemorativa).

Des de Ronda obrirà la nit i el festival d’enguany el one man band Branquias Johnson (21 h) amb la seva barreja de rock’n’roll i garatge primitiu. A continuació es podrà gaudir dels gallecs Familia Caamagno (22 h), banda formada el 2011 i que arriba a Castell d’Aro amb el seu nou LP O mundo está derrotado, sota el braç. Des d'Itàlia un dels plats forts de la nit, Bee Bee Sea (23 h) amb la seva barreja de punk i garatge i amb un directe eixordador. Com a colofó final la nova reina del rockabilly europeu, La Perra Blanco Trio (00 h) encarregada de tancar una nit d’emocions fortes. Diumenge torna el clàssic vermut amb El Tolo, mític guitarrista d'A Contra Blues que promet un viatge pels sons més icònics del sud dels Estats Units.

Amb el pas de les successives edicions, el Desemboca ha anat modulant espais, programació i horaris a la recerca del millor format per consolidar i donar identitat pròpia a un dels pocs festivals de les comarques de Girona dedicat de manera íntegra i sense complexos al rock’n’roll sense filtres. Una programació que amb sis edicions ha acollit les actuacions, entre d’altres, de Guadalupe Plata, Los Tones, Los Chicos, The Shivas, Flamingo Tours, The Excitements, The Limboos, Thee Blind Crows, The Slingshots, The Youth, Los Retrovisores, Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Cowbell, Powersolo, Ming City Rockers, Los Estanques, Los Bengala, Fetus o Les Lullies.

Alhora el Desemboca Rock’n’Roll Festival configura una de les sis propostes musical de 2023 al municipi i que tindrà continuïtat amb 8è Festival Xalaro d’espectacles familiars (dissabte 3 de juny), les 26es Nits de Jazz a Platja d’Aro (divendres de juliol i agost a Cavall Bernat), la 40a Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna (dissabte 8 de juliol), l’estrena del nou Idilic Festival a l’entorn de Masia Bas (divendres 28 i dissabte 29 de juliol) i darrerament, l’11è FestiSurf Costa Brava (dissabte 23 de setembre). També durant l’estiu destaquen les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (14-17 de juliol), Platja d’Aro (11-15 d’agost) i Castell d’Aro (6-11 de setembre); i el cicle de sardanes i havaneres en escenaris de petit format.