Qualifiquen l'aeroport de Girona com el ''pitjor'' d'Espanya per a viatjar aquesta Setmana Santa

Les instal·lacions gironines van registrar un 26% de retards l'any passat

L'Aeroport de Girona - Costa Brava seria el pitjor d'Espanya per a viatjar aquesta Setmana Santa segons dades d'AirHelp, l'organització més important del món de defensa dels drets dels passatgers aeris. L'estudi determina que més del 25% dels passatgers que s'enlairin des de Girona patiran algun tipus d'incidència relacionada amb la puntualitat del vol.

Les rutes més conflictives des de l'aeroport de Girona són aquelles amb destinació Brussel·les (aeroport de Charleroi) amb un 75% de passatgers afectats, i els viatges a Pisa (Itàlia), Brussel·les (Bèlgica), Tillé (França), Amsterdam (Països Baixos) i Riga (Letònia), totes amb un 50% de retards.

Amb tot, els cinc aeroports espanyols amb pitjors dades d'exercici durant la Setmana Santa al llarg de l'any passat pel que fa referència a la puntualitat van ser els de Girona, amb un 26% d'interrupcions, Santander amb un 25%, Alacant amb el 24% de passatgers afectats i Sant Joan i Manises a les illes, tots dos amb un 22% d'interrupcions.

La previsió dels deu millors aeroports

Bilbao encapçala el rànquing com la millor opció a l'hora d'escollir un aeroport per viatjar durant la Setmana Santa. Els ciutadans que utilitzin aquest aeroport seran els més afortunats pel que fa al funcionament i els horaris dels vols, amb un 90% de compliment.

Santiago de Compostel·la i Menorca es posicionen al segon i tercer lloc, tots dos amb un 88% de puntualitat en els seus vols. Juntament amb l'aeroport de Madrid, Eivissa es posiciona com el cinquè al rànquing elaborat per la companyia de drets dels passatgers, amb un 87% de puntualitat.

Pel que fa a la puntualitat dels vols, Madrid està considerat un dels aeroports més puntuals -el 2022, va ser el quart millor aeroport de la Setmana Santa i, aquest mateix any, va ser reconegut com el millor aeroport d'Espanya i Europa pel AirHelp Score-. El 87% dels passatgers que surten des de Madrid arriben a destinació de manera puntual.