La banca ètica arriba a Girona

Triodos Bank obre la primera oficina de la demarcació

El banc europeu Triodos Bank ha inaugurat aquest dijous oficina a Girona. Aquesta és la primera oficina que aquesta entitat de banca ètica obre a la demarcació. La primera oficina que va obrir a Catalunya va ser a Barcelona, ara fa set anys. L'entitat ja compta amb 3.000 gironins com a clients que reclamaven un tracte més proper i, per això, el banc s'ha decidit a obrir oficina a la capital gironina.

Triodos Bank practica un "banca ètica i sostenible" i acredita 33 anys d'experiència arreu d'Europa. Amb aquesta nova obertura a Girona, l'entitat busca acostar-se a les empreses i institucions del sector social, cultural i mediambiental i poder-los facilitar crèdits per finançar els seus projectes. Triodos Bank ha obert aquest dijous la primera oficina a la demarcació de Girona, que ha situat a la cèntrica plaça Catalunya de la capital. A tot l'Estat, Triodos Bank compta amb més de 120.000 clients, el 30% dels quals a Catalunya, i una base accionarial de 5.500 inversors.

L'entitat, que es distingeix per practicar una banca "ètica i sostenible", acredita 33 anys d'experiència i va obrir la primera oficina a Catalunya el 2006. En un comunicat, el banc remarca que el fet de mantenir nivells de solvència i una bona posició de liquiditat els permet continuar obrint oficines. Triodos Bank va tancar el 2012 amb un benefici net de 22,6 milions d'euros, un 31 % de creixement respecte al 2011.

Amb l'expansió a Girona, l'entitat busca apropar-se als clients gironins que ja té -uns 3.000- per tal de facilitar-los un tracte directe i personal. Així mateix, també vol oferir a empreses de sectors com el cultural, el social i el mediambiental i també a institucions la possibilitat de treballar amb un tipus diferent de banca.

Triodos Bank promou generar canvis en la societat des del sistema financer, a través de la seva política d'inversió dirigida a empreses, projectes i organitzacions que treballen en els sectors social, cultural i mediambiental. La cartera de crèdit del banc s'emmarca en tres àmbits principals: sector social (integració social, salut, discapacitat, cooperació al desenvolupament, comerç just, persones grans, entre d'altres); sector mediambiental (energies renovables, agricultura ecològica, conservació de la natura, eficiència energètica), i sector cultural (educació, art, producció cultural, recerca o lleure sostenible).

"Obrim aquesta oficina a Girona amb voluntat d'incrementar la nostra activitat creditícia a Catalunya i contribuir així al desenvolupament de l'economia real en sectors on el banc acumula una gran experiència, amb activitats que promouen una societat més humana i sostenible", ha manifestat el director general del banc, Esteban Barroso.

A Girona, Triodos Bank ja ha iniciat la seva activitat financera amb préstecs a empreses que treballen en aquests sectors com, per exemple, el projecte d'AV Energia Soltaica 3- Aplir (que ha posat en marxa un projecte d'instal·lacions solars fotovoltaiques a les cobertes de 94 centres escolars públics de Catalunya, diversos d'ells situats a Girona) o projectes mediambientals amb empreses que treballen al Parc Natural del Cap de Creus o el litoral de Begur o amb la Fundació SER.GI, que treballa amb persones en risc d'exclusió social.