Sis detinguts que es feien passar per ciutadans espanyols i així treballar en fàbriques de la Garrotxa

Les persones llogaven la documentació i cedien un 20% del seu salari als arrendataris

La Policia Nacional ha detingut quatre persones estrangeres per suplantar la identitat de ciutadans espanyols per poder treballar en fàbriques de la Garrotxa, i dues més com a facilitadores de documentació.

L'operació, que s'ha denominat Ganivet, ha permès determinar que aquests dos arrestats llogaven la documentació espanyola, així com les dades bancàries, perquè ciutadans en situació irregular poguessin treballar fent-se passar per altres persones que sí tenien els papers en regla i obtenir així un contracte laboral. Els llogaters en situació irregular cedien un 20% del seu salari als arrendataris, els quals estaven cotitzant a la Seguretat Social sense treballar.

En un dels casos investigats, la nòmina era de 1.500 euros, que s'ingressaven íntegrament al facilitador, ja que eren les seves dades les que figuraven al contracte, documentació d'identitat i dades bancàries, i aquest tornava al ciutadà en situació irregular que suplantava la seva identitat 1.200 euros, quedant-se 300 euros en concepte de lloguer d'identitat.

La Policia Nacional de Camprodon està en contacte permanent amb les empreses de la Garrotxa per comprovar possibles casos de suplantació d'identitat, un modus operandi que segons la Policia Nacional cada cop és més comú a la zona.

Les actuacions s'han dut a terme a la comarca de la Garrotxa i la policia ha detingut els facilitadors a l'aeroport del Prat i a la comarca d'Osona. La investigació continua oberta, pendent de la detenció d'un tercer facilitador de documentació que es troba en parador desconegut.