La Bisbal eliminarà la cita prèvia obligatòria a l'Oficina d'Atenció Ciutadana

El consistori ha aprovat una moció presentada per Tots x la Bisbal

La cita prèvia obligatòria en l’atenció ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal serà història d'aquí unes setmanes. La moció presentada pel grup de Tots x la Bisbal que ho sol·licitava va ser tractada en el transcurs del darrer ple d'aquest mes de març i va ser aprovada per unanimitat per part de tots els grups.

El compromís assolit estableix que el consistori reestructurarà en els propers mesos l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) permetent als ciutadans presentar una instància genèrica sense haver de demanar cita prèvia, com també altres tràmits que només seran denegats si el veí no aporta la documentació requerida.

Per la seva banda, el regidor del grup municipal de Tots x la Bisbal, Xavier Dilmé, es va mostrar molt satisfet per l’acord assolit. "Creiem que és una demanda generalitzada entre la població i el govern ho ha vist. Aquesta mesura afavoreix, sobretot, a la gent gran i les persones més vulnerables i ens sembla que en podem estar molt satisfets" ha dit i afegit que "obligar a demanar una cita prèvia es podia entendre per l’excepcionalitat creada per la pandèmia, però fa temps que hauria d’haver estat eliminada perquè cap llei administrativa la contempla i perquè dificulta la relació administració- administrat quan les administracions, per llei, tenim l’obligació de facilitar-la al màxim”.

El regidor també ha valorat que l’alcalde acotés, en la seva intervenció, el termini “a només unes setmanes, és a dir, de forma ràpida, ja que aquesta concreció era necessària per a nosaltres”.

Dilmé ha agraït la predisposició del govern i també dels grups de l’oposició que han possible l’aprovació unànime: “aquesta és una mostra més de l’oposició constructiva i en positiu del nostre partit durant aquest mandat”.