Sílvia Paneque (PSC) presenta el seu equip per guanyar les eleccions a Girona

Ha promès ser alcaldessa a temps complert si surt escollida

La cap de llista del PSC per Girona, Sílvia Paneque, ha presentat públicament la seva candidatura i n'ha destacat que és un equip "amb el coneixement, l'experiència i la força per fer forta Girona de nou i guanyar les eleccions".

Durant l'acte, que s'ha fet a l'hotel Ultònia, Paneque s'ha mostrat convençuda de poder guanyar els comicis i ha promès que, si surt escollida alcaldessa, ho serà a temps complert. La candidata també ha agraït la feina feta pels regidors del PSC durant els dos darrers mandats i n'ha destacat que el seu "esforç" ha fet créixer el projecte socialista a la ciutat, portant-lo fins a ser "l'esperança del canvi". El partit també ha desvetllat avui que el número 9 de la llista l'ocuparà l'estudiant de dret Safy Balde.

Paneque ha destacat que les persones que integren la candidatura del PSC tenen "un altíssim nivell, tant pel que fa a la seva capacitació, com també al compromís amb el servei a allò públic i a la ciutadania". La candidata ha posat en valor que la seva llista aglutina "expertesa" en àmbits com la seguretat, la cultura, l'esport o la sostenibilitat" i ha destacat que el seu és també "un projecte econòmic de progrés, de treballar per al creixement, i per a la força del comerç i el turisme".

Per a Paneque, l'equip que l'acompanyarà, format per socialistes i independents de Gironins pel Canvi, suma "el coneixement, l'experiència i la força per fer forta Girona de nou i guanyar les eleccions". I aquí, la cap de llista s'ha mostrat convençuda de les possibilitats que té el PSC d'imposar-se als comicis, destacant el "camí de creixement" que els socialistes han fet en els darrers anys a la ciutat i les "ganes de canvi de molts gironins i gironines".

Un camí, ha subratllat la socialista, que ha estat possibles gràcies a la feina que han fet els regidors socialistes a l'Ajuntament durant els dos últims mandats. "La seva feina, pensament i esforç són els que ens han deixat en aquesta parada, des d'on es pot veure l'esperança del canvi i la convicció de la victòria", ha afirmat.

Durant el seu discurs, la candidata també ha promès que, si surt escollida alcaldessa, ho serà a temps complert. I que dedicarà tot el seu temps i energia a la ciutat. "Hi ha un camí invisible que està fet de responsabilitat, de treball, de servei i de coneixement; és un viatge d'amor cap a Girona, de conèixer tots els detalls de la ciutat i de l'Ajuntament", ha dit. I ha afegit: "És un camí de procés, de transformació, de preguntes que fa quan t'interessa una qüestió; i aquestes preguntes, et canvien".

"Tenim la visió de ciutat"

L'acte de presentació també ha comptat amb les intervencions dels primers integrants de la candidatura. El número 2, el doctor en Història de l'Art Pere Parramon, ha posat el focus en la cultura i l'educació com a pilars per al benestar. "Per al nostre equip, aquesta idea és una prioritat i un compromís que es materialitza en tres aspectes: el que tenim, ho volem cuidar millor; el que ens manca, volem tenir-ho, i el talent de la nostra gent, no volem que se'ns escapi", ha dit.

I com a exemples de projectes a impulsar, hi ha situat el nou Arxiu Provincial o l'Espai de Creació Contemporània de Girona. "Tenim la visió de ciutat, comptem amb un gran equip de persones i ens sostenen uns valors ben sòlids", ha dit Parramon.

L'actual regidora i número 3 Bea Esporrín ha apostat per un ajuntament que sigui "més eficient i previsor". "Tots hem patit el desgavell del contracte de neteja, la desinformació amb la nova empresa de l'aigua o hem vist que no s'ha fet res amb plans especials com el de la Devesa o les Pedreres; per això, farem que l'Ajuntament sigui àgil, participatiu i proper", ha dit.

El doctor en Història Contemporània de la UdG Maxi Fuentes, que ocupa el número 4 de la llista, ha subratllat la necessitat de desplegar polítiques a favor dels drets socials, i fer-ho a tots els barris. "S'ha de treballar de manera coordinada entre serveis socials, habitatge, centres cívics, associacions i entitats", ha assegurat.

La número 5 de la candidatura i actual directora de l'Àrea de Comerç, Turisme i Formació de la Cambra de Comerç, Cristina Cots, ha posat èmfasi en l'economia i la creació d'oportunitats per a l'ocupació. L'exfutbolista Àngel Martínez, que va de número 6, ha assenyalat "la necessitat de crear nous espais esportius" a la ciutat, "fomentar l'esport femení i facilitar la incorporació a l'esport dels col·lectius de persones amb discapacitat".

La número 7, Carla Aguilera, ha posat subratllat la necessitat de transformar Girona "en una ciutat del segle XXI: verda, sostenible, justa i amable". "Tenim el deure d'actuar en el nostre entorn més immediat, que és la nostra ciutat, i convertir Girona en un exemple del canvi ecosocial que requereix el nostre planeta", ha dit. I el número 8, l'excap de la Policia Municipal, Josep Palouzié, ha posat l'accent en la voluntat de millorar la seguretat a la ciutat i lluitar contra l'incivisme i les ocupacions delinqüencials.

Durant l'acte, el PSC també ha desvetllat qui serà la número 9 de la candidatura a l'Ajuntament de Girona. El lloc l'ocuparà l'estudiant de Dret Safy Balde, que també és vicepresidenta de l'associació Ngollanen Koemen. Balde s'ha mostrat satisfeta de "poder representar la comunitat senegalesa de la ciutat" i ha subratllat, entre d'altres, "la importància de lluitar contra la segregació escolar i estimular la participació política als barris on hi ha un percentatge més gran d'immigració".