Desmantellen un cultiu amb 852 plantes de marihuana en una casa ocupada de Calonge

Els Mossos han detingut dos homes com a responsables de la plantació

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, juntament amb la Policia Local de Calonge i Sant Antoni, van detenir el dia 25 de març dos homes de 25 i 36 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, un delicte d’ocupació d’immobles i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A principis del mes de febrer els agents van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana dins una casa ubicada a la urbanització del Vescomptat de Cabanyes a la localitat de Calonge (Baix Empordà).

La casa de quatre vents, d’una sola planta i amb jardí, comptava amb una nau propera aïllada i independent així com amb una piscina abandonada plena d’aigua de la qual en sortia una mànega dirigida fins a la nau. Tanmateix, es va constatar amb la companyia elèctrica que a la casa hi havia defraudació de fluid elèctric, ja que hi havia l’escomesa de la llum connectada fraudulentament.

El 25 de març es va dur a terme una entrada i perquisició amb efectius d’aquesta comissaria, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona i la Policia Local de Calonge i Sant Antoni.

En el moment de l’entrada a l’habitatge, dos homes van fugir corrents, però l’ampli dispositiu policial va permetre detenir-los poc després, dins el jardí d’una casa veïna de la mateixa urbanització. Van quedar detinguts com a responsables i cuidadors d’aquest cultiu, per tant, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un tercer delicte pel fet d’ocupar aquest immoble.

A les diverses estances de l’habitatge principal i de l’annex es van localitzar bombetes, fertilitzant, ventiladors, aires condicionats, tubs d’extracció, testos, garrafes d’acceleradors, focus, refractors, tubs, bombes fumigadores, filtres i compressors d’aire, així com marihuana seca, una arma d’aire comprimit, perdigons i embolcalls d’haixix. En total es van intervenir 852 plantes en un avançat estadi de creixement.

Els agents van trobar una trapa a l’exterior tancada amb un cadenat que donava accés a un soterrani d’uns setanta metres quadrats que s’accedia a través d’una escala d’alumini. Aquesta zona estaria dedicada a assecar les plantes.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar el dia 27 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs