Banyoles liquida el pressupost del 2022 amb un romanent de 3,5 MEUR

Els diners es destinaran a diverses inversions al llarg d'aquest any

El ple de l’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha aprovat aquest dimarts la liquidació del pressupost de l’ens municipal i dels consorcis adscrits per a l’exercici 2022, amb un romanent positiu de més de 5,7 milions d’euros (MEUR). D’aquests, més de 3,5 MEUR es destinaran a finançar diferents inversions municipals com l’ampliació de l’escola bressol municipal, la urbanització del carrer Sant Antoni i del darrer tram del carrer Sant Martirià o la reforma de l’edifici de Can Tomàs Teixidor, a la plaça Major.

Concretament, el pressupost de 2022 es va tancar amb una liquidació positiva de 5.742.373,74 euros. L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “la liquidació del pressupost evidencia que la salut econòmica de l’Ajuntament de Banyoles és bona, amb un endeutament baix i amb una bona tresoreria per pagar el que toca i quan toca” i ha afegit que “hem procurat sempre una tresoreria rigorosa sense demanar més esforços a la ciutadania”.

El ple ha aprovat també una modificació de crèdit de 3.559.403,85 euros tant per a suplements de crèdit com de crèdit extraordinari per finançar a inversions, serveis municipals i activitats. Entre altres, es preveu destinar 348.700 euros per a l’ampliació de l’escola bressol municipal La Balca; 290.000 euros per a la reforma del carrer Sant Antoni, placeta d’en Ges i carrer Sant Martirià; 180.000 euros per al Museu Arqueològic; o 155.300 euros per a la reforma de Can Tomàs Teixidor, entre altres.

Acords

El ple ha aprovat també el conveni de cooperació per a la delegació de les facultats de prestació del servei de jardineria, manteniment d’espais verds, manteniment de recs i franges perimetrals contra incendis de l’Ajuntament al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. També s’ha aprovat conveni de cooperació amb l’ens comarcal pel servei de recollida, acollida i control dels animals de companyia abandonats i/o perduts.