La 3a edició de la fira blockchain i metaversos de Girona se celebrarà el 17 de maig

Les entrades pel BxCat ja són a la venda a partir de 13 euros

El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), ha anunciat la tercera edició del BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos, que tindrà lloc el pròxim 17 de maig a l'Auditori Palau de Congressos de Girona, coincidint amb el “Temps de Flors”. L'organització espera més de 500 assistents, una quarantena de ponents i trenta empreses expositores.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat la satisfacció que suposa que aquesta fira es consolidi a Girona: “És important acostar les últimes novetats tecnològiques a tot el teixit productiu i social de la ciutat, perquè aquesta és la base sobre la qual construir el progrés del dia de demà. Tenir el Centre Blockchain de Catalunya a Girona ens permet precisament això, i aquest congrés n’és una de les conseqüències, generant un ecosistema que afavoreix tot el sector tecnològic que s’està consolidant a Girona”.

L'esdeveniment té l'objectiu de difondre la blockchain, les tecnologies descentralitzades i els metaversos a la societat catalana i el seu teixit empresarial, per tal de promoure'n l'adopció i esdevenir un país capdavanter, pioner i innovador. Es tracta d'un esdeveniment pensat per acollir professionals i empreses amb poc coneixement d'aquesta tecnologia, amb ponències i taules rodones protagonitzades per experts, però que tenen la missió de fer el contingut accessible per al públic no tecnòleg.

“És vital que les empreses de Catalunya entenguin els beneficis i els casos d'ús de la tecnologia blockchain, només així aconseguirem que l'adoptin”, ha comentat Albert d'Anta, responsable del CBCat. “En la darrera edició, els metaversos ja van adquirir un gran protagonisme en l'esdeveniment, i enguany no serà diferent. Des del CBCat defensem que la tecnologia blockchain és essencial per a l'existència dels metaversos: per la creació d'una economia o per als actius digitals que els usuaris han de poder adquirir i intercanviar dins aquests entorns,” ha afegit d'Anta.

L'eix central de la fira són les conferències i taules rodones, que tindran lloc a la sala simfònica de l'Auditori Palau de Congressos de Girona, però també hi haurà activitats de networking per als assistents; una zona d'exposició, on l'organització espera una trentena d'empreses que duran a terme demostracions dels seus productes, i un escenari secundari on aquestes empreses podran presentar-se al públic.

“Les empreses han de veure que apostar per la blockchain és apostar per la seguretat i la transparència del seu negoci. En un context on, malauradament, els ciberatacs estan a l’ordre del dia, invertir per implementar solucions digitals descentralitzades és clau i essencial per garantir la seguretat del nostre funcionament” ha afirmat Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. “De fet, aquesta transparència que ens proporciona la blockchain ens permet contribuir a construir processos més ambientalment sostenibles mitigant els efectes del canvi climàtic” ha afegit Roca i Aparici.

Per la seva banda, Jordi Xargay, diputat responsable de les àrees de Xarxa Viària i Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, ha assenyalat que “estem parlant d’un esdeveniment referent al nostre país que ajuda a donar a conèixer i a difondre aquesta tecnologia d’avantguarda fins fa poc desconeguda i que es troba, cada dia més, en les nostres vides. La Diputació de Girona treballa per convertir la demarcació en una regió adaptada a les noves tecnologies perquè aquest és un motor de progrés i dinamització econòmica del territori. I ho fem amb la voluntat d’arribar a tots i cadascun dels municipis gironins per afavorir la igualtat d’oportunitats”.

Les entrades de l'esdeveniment ja es poden comprar al web del BxCat a partir de 13 euros.