El Black Music Festival clou la 21a edició omplint el parc del Migdia amb el 'Black Music Pícnic'

El festival de música negra ha programat concerts a diferents localitats del territori i a Mallorca

El Black Music Festival ha tancat aquest diumenge la 21a edició al parc del Migdia de Girona. Ho ha fet amb el tradicional 'Black Music Pícnic', un esdeveniment familiar i gratuït que ha comptat amb les actuacions de Rock per Xics, la Black Music Big Band i la cantant barcelonina Monique Makon que, acompanyada de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (OJO), ha presentat el primer tribut de l'estat a Amy Winehouse amb big band: 'Back to Amy'.

El festival de música negra de Catalunya ha programat concerts a Girona, Salt, Fornells de la Selva (Gironès), Barcelona, Perpinyà (Catalunya Nord), Corçà, Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Reus i, per primera vegada, Mallorca. L'organització ha destacat la "gran assistència de públic".

El director del Black Music Festival, Pau Marquès, s'ha referit al format del 'Black Music Pícnic' com "la cloenda perfecta pel festival" perquè, segons ha dit, "ja està consolidada a la ciutat i la gent realment ve a fer-hi pícnic, que és del que es tracta".

Aquest diumenge al migdia, s'ha omplert de persones de totes les edats que han apostat per gaudir de la programació gratuïta del festival, a l'aire lliure aprofitant el bon temps. Del festival, Marquès s'ha mostrat satisfet per l'afluència de públic i ha dit que la voluntat és "presentar artistes del gènere". I així ha estat.

La programació

Al llarg del mes de març, el Black Music Festival ha programat una trentena de concerts on han destacat artistes internacionals de la talla de The Temptations Review feat. Glenn Leonard, que és l'homenatge més destacat a escala mundial a The Temptations.

Aquesta banda de cinc vocalistes liderada pel tenor original de The Tempations va actuar aquest dissabte a l'Auditori de Girona amb pràcticament totes les localitats exhaurides. El certamen gironí també ha acollit concerts com el de l'australià Lachy Doley o el britànic Jack Broadbent.

Una de les actuacions més especials del festival ha estat la de Lady Blackbird, que va exhaurir les entrades a l'Auditori amb la presentació del disc 'Black Acid Soul'. També cal destacar el concert inaugural amb Los Ángeles The Main Squeeze a La Mirona i un dels moments més emotius del festival, el concert de Freedom First d'Albert Marqués, amb Keith LaMar intervenint per via telefònica a La Mercè de Girona.

El Black Music Festival, a més, ha comptat com cada edició amb una programació d'artistes locals com Momi Maiga, que va exhaurir les entrades a La Mercè de Girona. També han actuat a escenaris gironins Lisa & The Lips, Clarence Bekker, Clara Gispert, Vargas Blues Band, Myriam Swanson amb el seu grup The Rhythm Treasures, The Shu Shu's, The Rusties Blues Band i The Rock'n'roll Brothers. Igualment, han actuat al festival artistes com Los Deltonos i Roulotte que van actuar per partida doble a Sa Pobla (Mallorca) i a La Mirona de Salt, Live Choir a Fornells de la Selva, Blackfang a Reus i Doble & Hugsound a la presentació del festival a Barcelona.

Com és habitual, el festival ha comptat amb produccions pròpies de la Black Music Big Band, que van fer sold out a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí amb l'espectacle Disco Fever acompanyats de l'Ensemble Jove Orquestra De Les Comarques Gironines. I on també va assistir molta gent és el concert de la Black Music Big Band Junior amb el Black Music Choir a Corçà.

Han estat també molt ben rebuts pel públic totes les jornades d'entrada lliure als parcs com la d'aquest dissabte al Parc Central amb 'Hip hop al parc', que aquest any ha comptat amb Sr. Oca, Las Ninyas Del Corro i Metro, ex membre dels clàssics Geronación que acaba de tornar amb disc nou. Una setmana abans, a la plaça de la Llibertat de Salt va tenir lloc el Black Venom, un esdeveniment de cinc hores de música de diferents estils seleccionada per diversos DJs fidels a les punxades amb vinils. I el primer cap de setmana va tenir lloc la jornada de soundsystem i reggae 'Rise Up Sound System' al parc d'en Pitus.

Per últim, les dues accions especials que van néixer per l'edició especial del 20è aniversari, la 'Black Music Silent Disco' i el 'Black Music Quiz', es consoliden i tot apunta que l'any vinent es tornaran a fer.

Arriba a Mallorca

L'aposta del Black Music Festival per continuar ampliant el seu abast territorial ha permès que enguany hagi arribat per vegada a Mallorca, amb un concert a la Sala Zombies de sa Pobla. El director del Black Music Festival, Pau Marquès, ha explicat que "la intenció és que tingui continuïtat, després de la rebuda que ha tingut". A més, ha afegit que "la voluntat és expandir-se al País Valencià, per tenir la petjada a tots els països catalans", juntament amb Mallorca a les Balears i Perpinyà la Catalunya del Nord.

El festival també ha estat present en diferents espais escènics gironins com l'Auditori de Girona, el C.C. La Mercè, el Parc del Migdia (Pla de Palau), la plaça de l'Assumpció (Sant Narcís), l'Estació Jove (Santa Eugènia), la Pista CREC (Sant Daniel), el parc d'en Pitus (Domeny), el C.C. Sant Narcís i l'Ateneu 24 de juny. I també fora de Girona ciutat, en altres escenaris del territori com La Mirona i la plaça de la Llibertat de Salt, La Sitja de Fornells de la Selva, l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, El Mediator de Perpinyà, la plaça del Rebrot de Corçà, l'Espai Ter de Torroella de Montgrí i el Teatre Bartrina de Reus.