Investiguen quatre morts enigmàtiques a l'Empordà registrades en sis dies

Els cossos van ser trobats a Figueres, Roses, Sant Pere Pescador i Ullà

En menys d'una setmana les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà han registrat fins a quatre morts que han activat les unitats d'investigació dels Mossos d'Esquadra que, malgrat no donen la impressió de ser fruit d'actes criminals, els donaran feina per treure'n l'entrellat.

La primera d'elles és un home sense identificar i despullat que va aparèixer dins unes antigues escoles a Figueres, la segona un senderista mort estirat a una cala de Roses, el tercer un surfista que va caure fulminat mentre practicava el seu esport a Sant Pere Pescador i el quart un sensesostre que suposadament se l'hauria menjat el seu propi gos a Ullà.

Tots aquests casos, segons ha relatat El Punt Avui, comporten l'obertura de casos judicials i van tenir lloc entre el divendres 17 i el dimecres 22 de març. En el cas de la capital de l'Alt Empordà, la Guàrdia Urbana estava efectuant una ronda per comprovar que ningú havia ocupat les antigues instal·lacions de la llar d'infants Ramon Reig. Un cop a dins es van adonar que hi havia un cadàver en un avançat estat de descomposició, completament despullat, dins una habitació plena de runa.

Tot semblaria indicar que es tracta d'un home però no duia documentació i ara els forenses intentaran identificar-lo mitjançant les empremtes dactilars. Les primeres hipòtesis assenyala que l'home podria haver-se introduït dins la llar d'infants just abans que es procedís a tapiar portes i finestres per evitar l'entrada d'ocupes, quedant atrapat al seu interior.

Aquell mateix divendres es va localitzar un segon cadàver en una abandonada escola bressol situada a cala Montjoi de Roses, avui en ruïnes. Es tractava de Josep Oriol Camprubí de 72 anys. El cos presentava moltes fractures als braços i les cames juntament amb una fractura al crani. Tot plegat dona a entendre que hauria caigut per un penya-segat del camí de ronda que passa prop de l'escola bressol. El cos anava equipat amb uns prismàtics i una motxilla. Els investigadors creuen que després de precipitar-se, el mar el va arrossegar fins a una petita cala de sorra.

El tercer cos també es va localitzar el divendres a Sant Pere Pescador. Es tractava d'un sexagenari de nacionalitat francesa que estava allotjat en un càmping del municipi i que va morir de forma sobtada mentre practicava surf.

Finalment, el quart cas misteriós va tenir lloc el dimecres 22 on es va trobar un sensesostre pràcticament menjat i sense vida a l'interior d'una caseta a Ullà. Els investigadors no el van poder identificar perquè no duia documentació, malgrat se sospita es tractaria d'Alfonso Leras, i només en quedava una mà de la que intentaran extreure les empremtes. Amb tot, la principal hipòtesis assenyala a una mort natural i que, posteriorment, el seu gos de raça rottweiler, se'l va menjar.