La 33a Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava ja té 250 embarcacions inscrites

Se celebrarà de l'1 al 9 d'abril al port de la marina

De l'1 al 9 d'abril les instal·lacions del port de la marina d'Empuriabrava (Alt Empordà) acolliran una nova i ja normalitzada edició de la Fira del Vaixell d'Ocasió. Aquesta és una fira que porta 33 edicions exposant i venent un nombre important d'embarcacions gràcies al parc nàutic existent a la zona i és que està situada en una de les marines navegables més grans d'Europa, propiciant els canvis d'embarcacions i també que a Empuriabrava tinguin base els concessionaris de la majoria de marques existents en el mercat.

L'any 2022 es va reprendre la fira, després de dos anys, i encara que en format reduït, els expositors participants van quedar satisfets amb els resultats. A pocs dies per inaugurar la 33a edició, hi ha inscrites al voltant de les 250 embarcacions. Aquesta xifra és provisional, ja que el mercat es mou molt ràpidament i fins a darrera hora els expositors poden modificar les seves llistes, però tot apunta que es doblarà el nombre d'embarcacions a la venda respecte a l'any passat.

En l'edició 2023, la pràctica totalitat dels expositors nàutics participants en les últimes edicions compten en assistir a la Fira, exposant per a la seva venda, les seves millors ofertes en nou, semi nou i usat.

El ventall és ampli i a la Fira s'hi podrà adquirir des de la típica auxiliar de 4 metres, motores del tipus pesca-passeig, també iots de fins a 18 m. Cal no oblidar que per als aventurers, les motos d'aigua i les pneumàtiques de 4 a 12 m d'eslora també hi seran presents de la mà dels concessionaris més importants de la zona.

En els darrers anys i a causa de la reducció del parc d'embarcacions usades es va decidir obrir la Fira també a les embarcacions noves. Actualment, es compta que 60% d'embarcacions seran de segona mà i 30% producte nou.

La novetat d'aquesta 33a edició és que per primera vegada a la història de la Fira, s'hi exposaran embarcacions de propulsió elèctrica. A banda de les embarcacions, també hi serà present una escola nàutica que oferirà la possibilitat d'obtenir la llicència de navegació de forma ràpida, una agència immobiliària que oferirà molta varietat de cases a canal, i també la creperia Creps & Vents, present a la Fira gairebé des de fa més d'una dècada.

Val la pena programar el GPS perquè el vehicle ens condueixi directament al port de la Marina i visitar la Fira, que té entrada gratuïta, i aprofitar també per a conèixer l'entorn: Aiguamolls de l'Empordà, Badia de Roses, Castelló d'Empúries – Empuriabrava i fins i tot una escapada a l'altre costat de la frontera, ja que estem a únicament 40 km de França.

La Fira estarà oberta diàriament entre l'1 i 9 d'abril de 10 del matí a 7 de la tarda.