L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona guanya la primera edició del concurs 'El Gran Banquet'

El repte consistia en servir un menú per a 50 comensals

L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona ha guanyat la primera edició del concurs 'El Gran Banquet'. La final del repte, organitzat per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic de Girona, s'ha fet aquest dimecres i l'escola gironina s'ha batut en duel amb la Vedruna Gràcia.

Durant la final, els dos equips han elaborat la seva proposta de banquet per a 50 comensals. La taula del jurat professional ha comptat amb vint experts de cuina, sala i sector. Sota el lema 'Recerca, formació i talent', la competició vol premiar el talent de les escoles d'hostaleria de Catalunya, el coneixement dels productes del territori i la formació.

Després de la celebració de les dues fases anteriors, les dues escoles han resultat les finalistes. La guanyadora ha estat la d'Hostaleria i Turisme de Girona, que ha servit un banquet sota el títol de 'Collita pròpia'. Han obert boca amb el còctel 'Viatge per Girona', amb la poma de Girona com a ingredient principal, per passar a un arròs d'espinacs i espàrrecs amb garotes, tot seguit una terrina de xai amb pèsols i puré d'arrels i per acabar el tradicional xuixo, de crema amb gelat de poma i reducció de ratafia.

La taula del jurat professional comptava amb vint experts: Joan Roca (El Celler de can Roca), Jordi Córdoba (Glaces des Alpes), Vicenç Fajardo (Saó Catering), Carme Picas (El Ginjoler), Eduard Àvila (Assessor Gastronòmic) , Fran Cabello (F&B Azure Hotels), Neus Fradera (Restaurant Les Magnòlies), Joan Morillo (Divinum), Sergi Martínez i Toño Rodríguez (Selección Española de Cocina), Salvador Garcia-Arbós (crític gastronòmic), Mateu Casañas (Compartir), Henri Ronde (Les Toques Blanques Rousillon), Gerard Ruiz (Cocktail Time) , Laia Cabeza i Guillem Gelpí (Escola Hostaleria Olivar Gran), Natalia Roig (CETT), David López (Foody.es) i Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de Vins (Wine Palace).

Amb la suma d'institucions i empreses han sigut 50 els comensals que han pogut assistir al Banquet, entre aquests la Diputació de Girona amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, l'Ajuntament de Girona, TVGi, TSpoonLab, ThinkPaladar, Castell Peralada, Plat Institute, Cuina.Cat, Opera Lloguers, Massegur, ChefWorks, Stein, Vorwerk-Thermomix i Pujadas, també productors com Peixos Ros, La Puntual i Olis Bargalló i professionals de renom, com Toni Gerez.

L'escultor de Banyoles Joan Crous ha sigut l'encarregat de fer els trofeus, unes escultures de vidre reciclat que fa amb una tècnica exclusiva de vitrificació. Els guardons els han entregat els organitzadors del concurs Aleix Dalmau i Albert Labastida, de Can Garús i Fòrum Gastronòmic de Girona.