La Mercè acull la 5a Jornada d'Innovació i Emprenedoria de FP de Girona

S'adreça específicament a centres educatius de la ciutat

El Centre Cultural La Mercè acollirà demà la 5a Jornada d’Innovació i Emprenedoria de la Formació Professional (FP) de Girona. Un any més, l’Ajuntament, a través del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, impulsa aquesta iniciativa amb el suport del servei Girona Emprèn per tal de fomentar la divulgació de coneixements i experiències en aquest àmbit formatiu.

Com és habitual, l’activitat s’adreçarà especialment a centres educatius de la ciutat que ofereixen cicles formatius. En aquesta edició, la xerrada principal de la jornada tractarà sobre el paper de l’economia circular com a eina de transformació, i anirà a càrrec de l’enginyer agrònom i soci fundador de la Cooperativa Tarpuna Josep M. Vallès.

A més, s’ha organitzat una taula rodona integrada per emprenedors i emprenedores d’FP de la ciutat, que donaran a conèixer la seva experiència en el món de l’emprenedoria i que exposaran els models de negoci que han engegat.

“Cada any, l’alumnat presenta propostes molt interessants, que demostren que tenim molt de talent als nostres centres de formació professional, i que entre tots i totes hem de treballar i ajudar-los perquè aquestes idees cristal·litzin en projectes concrets, realitzables. Amb aquesta jornada volem posar en valor tot aquest esforç, i motivar-los en la seva vessant emprenedora per a la vida professional que ara començaran”, ha destacat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, qui participarà demà en la jornada.

També hi intervindrà el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, qui, per la seva banda, ha ressaltat que “és important el foment de l'FP i les oportunitats que genera, enfocades a no deixar ningú enrere. Iniciatives com aquestes, que promouen i fomenten l'FP i la seva valoració i vinculació amb el teixit de la ciutat, enriqueixen aquesta aposta”.

Una vegada finalitzin les ponències, cap a les 13.30 h, es farà l’entrega de la 4a edició dels Premis d’Emprenedoria de l’FP de la ciutat de Girona, que reconeixen els tres millors projectes d’emprenedoria d’estudiants de Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) i de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS). Els premis, organitzats pel consistori, tenen com a objectiu reconèixer i promoure l'esperit emprenedor i innovador de l’alumnat de cicles formatius de la ciutat, com a llavor de futures iniciatives d'emprenedoria empresarials a la ciutat. Aquest curs 2022-2023 es van presentar al certamen un total de 25 projectes, 10 més que en l’anterior convocatòria.

En la categoria de Millor projecte d'emprenedoria de Cicle Formatiu de Grau Mitjà, la primera posició ha estat per al projecte “Biorec“, dels alumnes Ivet Duran, Karin Jiménez i Manel Rodríguez, del CFGM de Gestió Administrativa de l’Institut Montilivi de Girona. La idea de negoci consisteix en la distribució de contenidors de reciclatge per la ciutat i la implementació d’un sistema de puntuació que permet a les persones usuàries acumular punts i obtenir obsequis i descomptes.

El segon premi se l’ha endut el projecte “Motornation“, de les alumnes Victoria Silva Maestre i Sofia Tkachenko, del CFGM d’Activitats Comercials de l’Escola Tècnica Girona; mentre que el tercer guardó ha estat per al projecte “Orchid“, de l’alumna Laura López, del CFGM de Preimpressió de l’Institut Santa Eugènia.

Pel que fa a la categoria de Millor projecte d'emprenedoria d'FP de Cicle Formatiu de Grau Superior, el projecte guanyador ha estat “Wine N’Beer Taste“, de l’alumna Laia Noguera, del Cicle d’Administració i Finances de l’Escola Tècnica Girona. Ha dissenyat l’obertura d’un petit local al Barri Vell de Girona especialitzat en vins i cerveses locals i d’importació, que es complementa amb una programació d’activitats i cursos de tast.

Amb el segon i tercer premi s’han reconegut els projectes “Golden Skin“, d’Alba Cabañas i Salma El Mersali, del CFGS de Comerç Internacional de l’Escola Tècnica Girona, i “El Fossat“, de Martí Julià, del CFGS de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

L’import econòmic dels premis, dotats amb 350 euros per als primers classificats i classificades, 250 euros per als segons i 150 euros per als tercers, es lliurarà als centres educatius dels projectes guanyadors per tal que destinin la quantia a realitzar activitats de foment de l’emprenedoria entre l’alumnat.