Esquerra proposa un projecte de salut assistencial al sector nord de Girona

Els responsables municipals es comprometen a mantenir la col·laboració entre els diferents ajuntaments

Esquerra Republicana demana una solució de futur pel sector nord de Girona. Concretament, proposa un projecte de salut assistencial. És una de les conclusions a què han arribat els responsables municipals republicans de l’àrea urbana de Girona fruit de les jornades de treball que han anat realitzant des del mes d’octubre per a poder abordar conjuntament reptes compartits i plantejar solucions comunes.

Els representants públics dels diversos municipis s’han compromès a mantenir trobades periòdiques durant el proper mandat amb l’objectiu de treballar de forma fluïda entre els diversos ajuntaments, per tal de respondre coordinadament els reptes presents i futurs que té l’àrea urbana. Reptes relacionats amb la mobilitat creixent a l’àrea, la seguretat dels veïns, les oportunitats que ofereix el nou Trueta i la importància de mantenir la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de l’àrea urbana de Girona.

En aquesta cinquena reunió de treball, que ha tingut lloc al Centre Cívic Can Ninetes, hi han participat el vicealcalde de Girona, Quim Ayats; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió; l’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis; l’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles; i l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula. Es tracta de sis municipis que, conjuntament, representen una població de més de 150.000 habitants.

Els representants polítics d’Esquerra Republicana de l’àrea urbana valoren en positiu la decisió del govern de la Generalitat de traslladar l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta al sector de Girona sud, essent un referent sanitari i un model d’èxit pel país i les comarques gironines.

Tot i així, els republicans consideren que és important tenir en compte un criteri d'equilibri territorial, ja que recorden que l’actual hospital Josep Trueta cobreix un servei de proximitat al sector del Gironès nord i el Pla de l'Estany, alhora que actua com a equipament especialitzat d'alta complexitat que dona servei al conjunt de les comarques gironines. 

Davant d’aquesta situació, la formació republicana proposa que en un futur s’impulsi un projecte sanitari assistencial en el sector nord. Aquest complex donaria servei sanitari i social majoritàriament a persones grans malaltes o que no tenen un grau d'autonomia suficient per a realitzar les activitats de la vida diària i necessiten atenció o supervisió continuada. El projecte aniria lligat a la construcció d’habitatges tutelats.

Els republicans opinen que el sector nord de Girona no pot quedar desatès, ha de mantenir un equilibri territorial i ha de garantir un projecte amb la capacitat suficient per atendre les necessitats de la població i el conjunt de municipis de l’entorn.

Aquest projecte atendrà els requeriments veïnals i es desplegarà un seguit d’actuacions en el ram de la salut en aquells barris de Girona i els municipis del sector on hi ha detectades més necessitats, asseguren els republicans, que posen l’accent en la necessitat de garantir un sistema de salut públic i de qualitat. Esquerra sosté que només afrontant en clau d’àrea urbana podran optimitzar les solucions en àmbits com els de la mobilitat, l’habitatge o la formació. És en aquesta línea que els republicans aposten pel contacte continu i el treball coordinat entre tots els representants municipals.