Jaume Butinyà i Oriol Junqueras presenten el projecte d'ERC pels propers quatre anys a Banyoles

Els republicans volen aplicar la fòrmula de Pere Bosch quan van governar del 1999 al 2007

El candidat a l’alcaldia per ERC - Som Banyoles, Jaume Butinyà, i el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, han presentat aquest vespre el projecte dels republicans pels propers quatre anys a Banyoles. L’acte, que ha aplegat més de dues-centes persones a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Secció Local a Banyoles, Helena Teixidor.

Banyoles, segons els republicans, necessita fer “un pas endavant” amb l’objectiu de reimpulsar la ciutat i fer front a reptes que, segons els republicans, son clau en els propers anys: la gestió de l’aigua, la mobilitat pel municipi, el suport a les entitats i unes polítiques atractives pel turisme i la promoció econòmica.

La recepta dels republicans passa per governar la ciutat de Banyoles tal com van fer del 1999 al 2007 amb el govern d’en Pere Bosch. Durant l’acte han fet èmfasi en la proposta principal que repeteixen de les eleccions anteriors: transformar l’edifici de la Cooperativa Agrícola en una Cooperativa Cultural que serveixi d’hotel d’entitats i de pol generador d’activitat associativa al municipi.

“Tenim feina, ens presentem per governar i governar per transformar. No volem ser una simple gestoria”, ha enunciat el candidat a l’alcaldia, Jaume Butinyà. “Per poder fer això ens necessitem a tots i a totes. Vull fer aquest pas endavant amb vosaltres, vull ser el proper alcalde de Banyoles. Som-hi!”, ha clos Butinyà.

Junqueras  ha volgut posar com a exemple “els vostres fills i els vostres nets, les vostres filles i les vostres netes, han de tenir el dret a tenir un futur millor”. “Banyoles ha de tornar a tenir il·lusió, i la manera de fer-ho és a través del projecte d’en Jaume Butinyà”, ha clos.

Aprofitant la visita del president del partit, Butinyà i Junqueras han visitat l’Escola Municipal de  Música de Banyoles, per posar un exemple de gestió de govern republicà, i diverses botigues del comerç local. Butinyà també li ha traslladat la necessitat del municipi de tenir una biblioteca en condicions i la proposta de la Cooperativa Cultural.