Assalten un matrimoni de jubilats a punta de pistola

Els lladres van jugar a la ruleta russa amb la dona

Uns lladres violents van sorprendre un matrimoni de jubilats anglesos a casa seva el dilluns a la nit. L'home havia sortit a fumar al jardí quan, de cop, tres homes se li van abraonar i el van fer entrar.

Dins la casa, situada a la urbanització Golf Costa Brava, el van lligar de mans i peus i van amenaçar la dona amb una pistola. Segons publica 'El Punt', els lladres van jugar a la ruleta russa amb ella i li van disparar al cap fins a dues vegades amb una pistola que tenia tres bales. Després d'això, també la van lligar. Fonts properes a la investigació han explicat que els lladres s'han endut un botí poc suculent. Només alguns aparells electrònics i diners en efectiu que no arriben als 500 euros.

Aquest matrimoni fa quasi 30 anys que va comprar aquesta casa, situada en un carrer sense sortida de la urbanització i sense veïns a tocar. Des que es van jubilar, fa 13 anys, viuen tot l'any al xalet.

La nit del dilluns, l'home va sortir tranquil·lament a fumar una cigarreta al porxo quan, de sobte, tres homes vestits de negre, amb guants i encaputxats se li van llençar a sobre. "Van sortir de darrera dels arbustos del jardí on estaven amagats", ha relatat l'home, que després de l'ensurt no ha volgut que transcendeixi el seu nom ni el seu rostre. Assegura que els lladres anaven tan ben tapats que no va aconseguir ni veure'ls el color de la pell. "Un parlava perfectament castellà i els altres dos parlaven entre ells alguna llengua de l'Europa de l'Est que no vaig ser capaç de desxifrar", recorda l'home, que professionalment s'havia dedicat sempre al món de les assegurances i havia viscut en nou països diferents.

Un cop se li van llençar a sobre, els lladres el van estirar de bocaterrosa sobre el porxo i el van lligar de mans i peus. Després, el van arrossegar fins al menjador i allà el van deixar estirat a terra durant tota l'estona que van estar dins la casa. L'home té una costella trencada per les sacsejades dels assaltants. Segons calcula, els lladres hi van estar més d'una hora.

Llavors, els tres homes van agafar la seva esposa i se la van emportar a l'habitació. "Jo no podia veure què li estaven fent", explica encara visiblement afectat. Segons ha explicat l'home, els lladres van bufetejar la seva esposa i la van amenaçar amb una pistola tot demanant-li que els obrís la caixa forta. El matrimoni, però, no té caixa forta al xalet. "Nosaltres no tenim coses de valor, ni diners en efectiu però ells no paraven de demanar-li per la caixa", ha relatat.

Un revòlver amb tres bales

Els lladres no només van colpejar la dona sinó que van amenaçar amb matar-la si no els ensenyava on estava la caixa forta. Segons ha avançat 'El Punt', els lladres duien una pistola i, fins i tot, van mostrar-li a la dona que dins el carregador hi havia tres bales. "La van apuntar al cap i com que ella insistia que no tenim caixa forta van prémer el gallet", ha explicat l'home. Per sort, no es va disparar cap bala. Els lladres van repetir l'operació un segon cop.

Finalment, van desistir de trobar la suposada caixa forta i van lligar la dona. Llavors es van dedicar a regirar tota la casa. "No han deixat ni un racó sense remoure", ha manifestat l'home, que reconeix que encara ara -dos dies després de l'assalt- no han acabat de posar-ho tot a lloc ni tenen clar tot el que es van endur. Segons ha explicat, només van marxar de la casa amb diners en efectius -poca quantitat, segons la víctima- i algunes joies i aparells. Fins i tot van aixecar les rajoles del terra perquè van veure que un parell es bellugava i van pensar que la caixa podia estar sota terra.

Sabó per treure-li l'anell de noces

La desesperació dels assaltants per marxar de la casa amb quantes més coses millor va provocar que, fins i tot, intentessin arrencar l'anell de noces del dit de la dona amb unes alicates. Va haver de ser la víctima qui demanés als lladres que anessin a la cuina i fessin servir sabó perquè patia perquè no li fessin mal.

Els lladres també van ser maldestres a l'hora d'endur-se els diners que tenia l'home a la cartera. Com que estava estirat bocaterrosa, un dels homes va intentar treure-li la cartera de la butxaca però no podia. Acte seguit, va anar a la cuina i va tornar amb un ganivet. "Jo no sabia si em volia fer mal o quines intencions tenia", reconeix la víctima. El lladre va fer servir el ganivet per tallar-li els pantalons i així agafar la cartera. "Només tenien interès en els diners, no em va prendre ni documentació ni targetes de crèdit", ha detallat.

Malgrat l'ensurt, aquest jubilat anglès reconeix que no es pensa moure de casa seva. "Vivim aquí i ara intentarem superar tot el que ens ha passat, sabem que a d'altra gent de la zona també li ha passat", reflexiona. Fa poc d'un mes, una dona holandesa que viu a una altra urbanització del municipi, a la de les Teules, també va patir un assalt violent. En aquella ocasió, l'objectiu dels lladres també era trobar la caixa forta.

Després de l'assalt, els seus fills -que viuen a Anglaterra i Barcelona- han anat fins a Santa Cristina per fer-los costat. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació i, de moment, no hi ha detinguts.