La CUP de Girona acusa CiU de confondre als ciutadans

La formació proposa destinar la subvenció europea de 2 MEUR a un altre projecte per a la ciutat

La CUP s'ha posicionat avui sobre la polèmica generada al voltant de la proposta de canviar tot el parc de contenidors de la ciutat acollint-se a una subvenció de la UE, feta per l'equip de govern al darrer ple municipal. La formació ha negat que el rebuig a la proposta de l'equip de govern impliqui renunciar a la subvenció europea de gairebé 2MEUR, i ha criticat que CiU confongui la ciutadania difonent "una versió esbiaixada i manipulada dels fets". En aquest sentit, la formació ha mostrat la seva disposició al diàleg per tal d'arribar a un acord "que permeti aprofitar la subvenció europea en base a un projecte per a la ciutat que generi més consens que la renovació dels contenidors".

Respecte a l'opció de renovar tot el parc de 3.000 contenidors de Girona, la formació ha reiterat el seu desacord amb la proposta perquè considera que el sistema de contenidors és poc eficient i sostenible. La CUP aposta per una evolució del sistema de tractament de residus i per desplegar nous sistemes més eficients que apropin la ciutat als estàndards europeus de recuperació i reciclatge. En aquests moments els percentatges de recuperació son molt baixos i la CUP considera que amb sistemes més innovadors, com ara el porta a porta o el Sistema de Devolució i Retorn d'Envasos (SDRE) s'aconseguirien percentatges de recuperació de fins al 80-90%.

D'altra banda, la CUP s'ha mostrat perplexa per la reacció de l'equip de govern, i en particular de l'alcalde, davant del rebuig de la proposta de l'equip de govern per part del plenari. El regidor portaveu de la formació, Jordi Navarro, ha recordat que CiU governa en minoria, i ha considerat "irresponsable" arribar al ple sense haver arribat prèviament a un acord amb altres grups municipals per a l'aprovació de les seves propostes. Segons Navarro, l'alcalde "ha de ser conscient que la ciutat de Girona li va donar només 10 regidors, i que aquest nombre és insuficient per governar a l'estil nadalista".

Xarxes socials

Finalment la CUP també ha acusat CiU de fer una utilització partidista i tendenciosa dels perfils oficials de l'Ajuntament de Girona a les xarxes socials. La formació fa referència a diverses piulades realitzades des dels comptes @girona_cat i @alcalde_gi en què s'acusava directament l'oposició d'haver fet perdre a l'Ajuntament els 2MEUR de la subvenció euopea. La formació ha reclamat a l'equip de govern una rectificació pública.