Un jove agredeix sexualment la seva germana de quatre anys i la cosina discapacitada de set

El noi, resident en un centre d'acollida de Girona, ho ha confessat

Un jove de 17 anys hauria agredit sexualment a la seva germana de quatre anys i també a la seva cosina de set que té una discapacitat segons ha confessat ell mateix. El noi resideix al centre d'acollida Oikia de Girona i ha estat objecte d'una observació per part del Síndic de Greuges que insta a obrir una actuació d'ofici respecte al "tractament" rebut per part del jove.

La observació va arribar després d'una visita que va protagonitzar l'ens el 18 de maig de l'any passat al centre d'acollida gestionat per la Fundació Resilis i que es troba a la zona d'en Puig d'en Roca amb 40 places disponibles per a menors d'edats diverses.

Aquesta però no va ser l'única problemàtica que va observar el Síndic en aquest centre. Segons informa Diari de Girona, l'informe anual del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura del Síndic de Greuges ha proposat quatre actuacions d'ofici més.

Una d'elles fa referència a actuar en el cas d'un menor estranger no acompanyat que tenia problemes per obtenir el número de l'oficina de la Policia Nacional. Un altre cas tractava sobre un problema burocràtic per l'ortodòncia d'un jove o un altre noi que no podia obrir un compte corrent en una entitat bancària.