Estudiants de Salt celebren una sessió del ple a la Diputació centrada en la sostenibilitat

En total eren tretze joves de l'Institut Salvador Espriu

Tretze alumnes de l’Institut Salvador Espriu de Salt (Gironè) han celebrat aquest dijous una sessió del ple a la Diputació de Girona, en la qual han debatut dues mocions relacionades amb el desenvolupament sostenible. Aquesta activitat forma part del projecte pilot "Escolteu-nos", impulsat per la Coordinadora d’ONG Solidàries, que vol donar veu política al joves i facilitar el coneixement de les institucions democràtiques. "Escolteu-nos" es presentarà públicament a una Jornada sobre món local, sostenibilitat i joventut que tindrà lloc el divendres 23 de març a l’Auditori Palau de Congressos.

Per celebrar la sessió del Ple, els alumnes s’han distribuït segons els sis grups polítics presents a la Diputació (Junts, ERC, PSC, CUP, Independents de la Selva i Tots per l’Empordà) i a continuació han debatut dues mocions: una sobre la compra de cotxes elèctrics i una altra sobre la implementació d’un sistema de màquines d’intercanvi de plàstic.

Durant la sessió del ple hi ha hagut, com en una sessió real, consens, disparitat d’opinions, acords, desacords i debat polític, i ha conclòs amb l’aprovació de la segona moció.

El Ple, l’òrgan de govern de la Diputació, en aquesta ocasió ha estat presidit pel diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública, Joan Fàbrega, i hi han actuat el secretari general de la Diputació en qualitat de secretari i la cap de servei de Comptabilitat i Pressupostos com a interventora. També hi han assistit els diputats Jordi Xargay, Gisela Saladich i Marta Guillaumes.