La 12a Setmana de l'Activitat Física de Salt ha programat una cinquantena de propostes

Comenarça el proper 25 de març i s'allargarà quatre setmanes

Salt (Gironès) acollirà el 25 de març la 12a edició de la Setmana de l’Activitat Física i la Salut (SAFIS) que s’allargarà durant quatre setmanes tal com també es va dur a terme l’any passat gràcies a la implicació de les entitats i de la xarxa associativa de Salt. Concretament, la programació finalitzarà el 30 d’abril i hi ha previst organitzar una cinquantena de propostes.

Totes les activitats són gratuïtes i ja està confirmada la participació d’uns 3.000 alumnes de les escoles i els instituts del municipi (de P5 a 4t d’ESO). Pel que fa a les novetats d’enguany cal destacar que s’ha inclòs en la programació el nou rocòdrom de la zona esportiva del Pla. Hi haurà fins a set sessions dinamitzades pels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Guia en Medi Natural i Temps de Lleure de l’Institut Salvador Espriu.

També es reprendrà la cursa escolar al Parc Monar després de dos anys aturada amb una participació prevista de 800 alumnes i es recuperen les activitats per gent gran, que amb la pandèmia encara no s'havien pogut tornar a realitzar amb normalitat.

El regidor d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Salt, Jesús Vilaplana, explica que “any rere any consolidem una proposta com la SAFIS i al pas endavant en la programació que vam fer l’any passat allargant-la durant quatre setmanes, aquest 2023 i afegim novetats i recuperem la cursa escolar”.

“Convidem tothom a participar-hi perquè, de ben segur, trobarà alguna activitat adaptada a la seva franja d’edat perquè n’hi ha per a tots els públics. Continuar promovent la difusió dels beneficis que suposa per la salut la pràctica esportiva és l’esperit de la SAFIS i estem molt contents de la resposta que cada any ens trobem, tant amb els participants com amb els col·laboradors”, afegeix Vilaplana.

La SAFIS s’emmarca dins el Dia Mundial de l’Activitat Física que, cada any, se celebra el 6 d’abril i les activitats d’enguany van des de sessions de dansa, , curses, caminades, ioga, gimcanes, marxa nòrdica o en bicicleta i xerrades com la que durà a terme l’atleta i maratonià de 83 anys, Miquel Pucurull, el dilluns 3 d’abril, a les 10.30 hores, al Casal Cívic de les Bernardes.