Morales i Butinyà organitzen una trobada informativa sobre la nova llei d’entitats a Banyoles

L'acte va aplegar una trentena de persones d’entitats i associacions

El diputat al Parlament de Catalunya i redactor de la llei d'associacionisme, Pau Morales, ha visitat Banyoles (Pla de l'Estany), a proposta del també diputat Jaume Butinyà, per impartir una trobada informativa sobre la nova llei que està treballant el Parlament de Catalunya.

L’esdeveniment, que es va celebrar aquest dimecres al local de l’entitat Ei, gent!, va comptar amb la participació d’una trentena de persones d’associacions i entitats diverses de la ciutat de Banyoles interessades a conèixer de primera mà els detalls de la nova llei d’associacionisme, que entrarà en vigor a inicis de la tardor vinent.

Durant la trobada, Morales va destacar la importància d'aquesta nova llei per a la consolidació del teixit associatiu català, i va explicar les principals novetats que incorpora. Entre elles, se’n destaca la simplificació dels tràmits per a la creació d'entitats, la facilitació de la seva gestió i la millora de les condicions per al seu finançament.

Per la seva banda, Butinyà va voler fer èmfasi en la importància de la participació ciutadana a l’hora d’impulsar Banyoles. “Banyoles és una ciutat singular pel que fa a l’elevat nombre d’entitats que tenim. La nostra prioritat és ajudar-les, millorant la seva relació amb l’administració. Les entitats han de poder centrar-se a fer la seva activitat i no dedicar-se a fer feina de gestoria”, va cloure Butinyà. 

Morales i Butinyà van remarcar la voluntat d’incloure a la llei una oficina municipal a Banyoles d’acompanyament a les associacions i entitats a l’hora de relacionar-se amb les institucions i aconseguir finançament. Segons Butinyà, el lloc adequat per aquesta oficina seria la Cooperativa cultural que els republicans projecten a l’edifici de l’antiga Cooperativa agrícola de Banyoles si guanyen les properes eleccions municipals del 28 de maig.