SOS Costa Brava pressiona al Govern perquè ''faci complir'' l'ús de sistemes de fondeig sostenibles

La plataforma ecologista critica que l'Ajuntament de Palafrugell demani una moratòria

SOS Costa Brava ha instat al Govern que "faci complir" l'ús de sistemes de fondeig sostenibles entre els ajuntaments costaners. Consideren que la posidònia és una espècie clau en la lluita contra el canvi climàtic i per això cal garantir la preservació d'aquesta espècie de flora marina.

La plataforma ha recordat que la Generalitat ha impulsat una normativa que exigeix als ajuntaments utilitzar aquests sistemes de fondeig sostenibles en la concessió de llicències dels camps de boies i abalisaments. L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) estaria negociant una moratòria segons apunta la plataforma ecologista per aplicar aquesta normativa.

SOS Costa Brava critica que l'administració local posi pals a les rodes en aquesta legislació que afavoreix la biodiversitat marina. Consideren que la posidònia ha patit una greu regressió en els últims anys a causa d'algunes activitats humanes com ara el fondeig d'embarcacions, la pesca d'arrossegament i altres arts de pesca. Per això reclamen garantir la protecció d'aquesta espècie amb l'ús de sistemes de fondeig sostenibles.

A més, reclamen que els ajuntaments de tot el litoral català retiri els morts que es fan servir pel fondeig que trepitgen les praderes de posidònia per instal·lar-hi sistemes sostenibles. SOS Costa Brava també demana al Govern que controli l'espai autoritzat als camps de boia, ja que asseguren que sovint se sobrepassa.