Territori licita les obres de la nova estació d'autobusos de Palamós per 2,8 MEUR

La infraestructura servirà per millorar la mobilitat de l'interior del municipi

El Departament de Territori ha licitat el projecte per construir la nova estació d'autobusos de Palamós (Baix Empordà) per 2,8 milions d'euros (MEUR). Es tracta d'una estació amb capacitat per a set vehicles que aparcaran en semibateria, una zona de parada ràpida i un espai d'estacionament en fila davant de les andanes.

L'edifici serà de planta baixa amb una sala d'espera, zona de vending i les taquilles per comprar bitllets. A més, el conjunt està pensat per modular els espais en funció de les necessitats futures. L'edifici comptarà amb un tancament de vidre per facilitar la visió de les andanes des de la zona d'espera. Per altra banda, s'instal·laran panells solars al sostre per autoabastir energèticament l'estació.

L'objectiu és que les obres comencin a la tardor i que la infraestructura entri en funcionament l'estiu del 2024. La nova estació estarà ubicada als afores de Palamós, fet que permetrà "treure autobusos de l'interior de la ciutat", tal com ha detallat el conseller de Territori, Juli Fernàndez.

El conseller ha anunciat la licitació de l'obra durant una visita al solar on es construirà l'estació. Durant la visita, Fernàndez ha recordat que Palamós té "carrers estrets" i el fet d'ubicar l'estació fora del nucli antic farà que la circulació pel municipi "sigui una mica millor".

A més, permetrà millorar la capacitat i comoditat de les línies interurbanes que fan parada al municipi, ja que podran accedir a l'estació fàcilment. Es preveu que l'estació també serveixi de catalitzador per a la nova configuració urbana del sector.