Roses omple de color les zones verdes

Una de les actuacions consisteix en plantar 342 arbres nous

L'Ajuntament de Roses està realitzant la reposició i plantació de jardineria en diferents espais verds i rotondes del municipi, així com la plantació d'arbres en aquells punts del municipi que requereixen millores. Les actuacions tenen per objectiu la millora cromàtica i paisatgística de l'entorn urbà de la població, així com la implantació d'espècies vegetals i sistemes de rec més sostenibles.

Amb aquestes actuacions prossegueixen a Roses les tasques de millora de l'entorn urbà iniciades fa uns mesos, i que ja han suposat fins ara la plantació de 342 arbres nous a diferents punts de la població. El pla d'enjardinament previst, vol incidir en una millora de la qualitat urbana, mediambiental i paisatgística de l'entorn urbà, augmentant la qualitat de vida dels ciutadans i fent-lo més atractiu i agradable de cares a turistes i visitants.

En aquesta nova fase de treballs que finalitzarà al juny, els àmbits en què s'actua són les rotondes de diferents accessos i interseccions de la població, els parterres del passeig Marítim, l'entrada al Port, la façana de mar de la Ciutadella, el monument al Pescador, diversos espais verds de la urbanització de Santa Margarida i les jardineres de la plaça Catalunya i de la Riera Ginjolers.

Pel que fa a les espècies vegetals escollides, s'ha optat per la seva diversificació, incorporant plantes de temporada amb floració en les èpoques primaveral i estival, així com espècies que requereixen un baix consum d'aigua. Aquest tipus de vegetació, unit a la reducció de les superfícies de gespa i a la instal·lació de nous sistemes de rec tele gestionat que permeten una millor eficiència en l'ús dels recursos hídrics, faran més eficaç i sostenible la jardineria del municipi.

Altres actuacions realitzades han estat la plantació d'arbrat al llarg de la Riera Ginjolers, la reposició d'arbres malalts o incompatibles amb l'entorn per altres espècies de millor adaptabilitat, i s'han talat els arbres fora d'ordenació o que causen problemes de salubritat, neteja viària, o de destrucció dels paviments, voreres i tanques de jardí. En temporada d'estiu i per les mateixes raons, està previst traslladar diverses palmeres.

El consistori preveu donar continuïtat a aquest pla d'enjardinament “entès com un element diferenciador i de qualitat que continuarà adaptant-se a les necessitats de cada temporada, i amb el qual es potenciaran també les possibilitats paisatgístiques dins del casc de la vila  durant la celebració de la Fira de la Rosa, que enguany tindrà lloc el 7,8 i 9 de juny”, indica l'alcalde de Roses, Carles Pàramo.