Detingut un multireincident que va robar en sis trasters de segones residències a l'Escala

L'home de 47 anys, acumula més de quaranta antecedents i ja es troba en llibertat

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 9 de març, a l’Escala (Alt Empordà), un home de 41 anys, com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb força i un delicte de furt. La detenció és resultat d’una investigació oberta a finals del mes de desembre de l’any passat després de detectar-se un augment de robatoris amb força, principalment en trasters, a la població de l’Escala comesos amb el mateix modus operandi.

Concretament, entre finals de desembre de l’any passat i el mes de gener d’enguany, es van produir aquests robatoris en trasters de segones residències situats a la zona de la Platja de Riells. El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, aparells electrònics i eines de treball.

Durant el decurs de la investigació, els mossos van detectar que s’havia posat a la venda un robot elèctric en un portal de compravenda d’objectes de segona mà, que coincidia amb el que havia estat sostret a finals de gener en un domicili, en aquest cas primera residència.

Els investigadors van poder localitzar al venedor. Es tractava d’un home, de 47 anys i sense antecedents que va reconèixer als policies que venia objectes, però desconeixia que la seva procedència era il·lícita. Aquest home va quedar detingut el dia 3 de febrer com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Aquesta detenció va permetre als investigadors localitzar un habitatge on s’emmagatzemava part del botí dels robatoris dels dos darrers mesos. Els agents van dur a terme una entrada i perquisició. El matí del dia 6 de febrer en la qual es van recuperar bicicletes i material divers.

Fetes les indagacions es va poder determinar l’autoria dels robatoris i el passat dia 9 de març els mossos conjuntament amb la Policia Local de l’Escala van localitzar i detenir el lladre en el municipi.

També el van poder vincular amb un furt de dues bicicletes comés en un garatge a principis de gener. El detingut, que acumula més de quaranta antecedents, va passar l’endemà a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els mossos continuen fent gestions per localitzar la procedència de part del material recuperat davant de la dificultat de tractar-se de robatoris comesos en segones residències. Els ciutadans poden consultar el web dedicat.