Recullen signatures reclamant el canvi de contenidors a Girona

La petició arguementa que "els ciutadans estan cansats" de baralles polítiques

Un ciutadà de Girona ha iniciat una campanya de recollida de signatures a "Change.org" per tal de reclamar la subvenció de la Unió Europea del fons FEDER per a canviar els contenidors de la ciutat. La persona que ha iniciat recollida, Marc Vidal, assegura que "els ciutadans no entenem les "trifulques" polítiques" que es viu a l'Ajuntament de Girona i més enllà d'això el canvi dels contenidors és necessari ja que "els actuals fan fàstic, no són pràctics i no conviden a reciclar".

La recollida de signatures digitals (l'objectiu s'ha fixat en 100), s'ha iniciat després que en el ple ordinari de dilluns els grups a l'oposició tombessin el projecte per canviar quasi 2.800 contenidors. El projecte tenia un cost total de 2,5 MEUR, dos milions dels quals els aportava la Unió Europea a través de fons FEDER per a projectes mediambientals. La resta, mig milió d'euros, l'havia d'aportar el consistori.

L'oposició no creu que sigui necessària aquesta inversió i el govern municipal ha lamentat que ara aquests diners per canviar els contenidors es perdran.

Ahir mateix l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), es va mostrar clarament contrariat per l'actitud de la resta de grups assegurant que només responia a una voluntat de bloquejar l'acció del govern. "No és just que per interessos partidistes la ciutat hi perdi", va dir. A més, va recordar que CiU ja va informar sobre el projecte al ple del juliol i que també estava inclòs als pressupostos. En aquell ple, cap grup es va oposar al projecte.

Els socialistes ahir es van desmarcar proposant alternatives per a destinar aquests diners del fons FEDER en altres projectes que, al seu entendre, serien millors perquè crearien ocupació a la ciutat. Tanmateix Puigdemont ja va aclarir que no hi ha temps suficient per a la redacció d'una nova proposta i la seva aprovació per tal de rebre la subvenció.