Quatre detinguts per cometre vuit robatoris en un complex esportiu

Els lladres van robar des del 2009 i fins aquest maig

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 6 de maig a Gualta (Baix Empordà) quatre persones acusades de cometre vuit robatoris en un complex esportiu de la localitat. Els mossos van saber que aquest mateix grup havia freqüentat a les instal·lacions esportives els darrers anys i que no era la primera vegada que hi robaven.

Concretament, des del 2009 i fins al passat 6 de maig havien robat roba de marca, bosses de mà dels clients del club, 1.200 euros del bar i telèfons mòbils. Els detinguts són dos homes de 33 i 35 anys, de nacionalitat cubana i peruana, veïns de l'Hospitalet i Cornellà de Llobregat, i dues dones de 40 i 50 anys, les dues de de nacionalitat peruana i veïnes de Barcelona i Madrid. Al voltant de les onze del matí del dia 6 de maig els responsables d'un complex esportiu de Gualta van requerir una patrulla perquè uns individus robaven material de les instal·lacions.

En arribar al lloc, els treballadors van explicar als agents que tres persones havien intentat furtar roba i que en ser sorpresos havien marxat precipitadament amb un cotxe. Un quart ocupant, i conductor del cotxe, els esperava fora.

Mentre una patrulla estava esclarint els fets, una altra va aturar el vehicle a Torroella de Montgrí. A dins hi anaven quatre ocupants, un dels quals va llençar diversos objectes per la finestra abans de ser interceptats per la policia.

En l'escorcoll del cotxe i dels ocupants es va poder recuperar diversos feixos de diners en efectiu que duien amagats dins la roba interior, productes de cosmètica sense estrenar que havien furtat d'una farmàcia de l'Estartit, targetes de crèdit i diversos telèfons mòbils.

Aquell matí, els lladres havien aprofitat que una de les víctimes es trobava jugant a golf i, mentre practicava i es disposava a iniciar el recorregut, va trobar a faltar diners de la bossa de mà que tenia guardada al carro dels pals. Els lladres li havien sostret uns 210 euros, una targeta de crèdit i el seu telèfon mòbil.

Amb el mateix modus operandi i el mateix dia van robar una bossa de mà amb el moneder, on hi havia 450 euros, documentació i dos jocs de claus a un altre client.

Un cop fetes les indagacions, els mossos van saber que aquest mateix grup havia freqüentat l'establiment els darrers anys, i que no era la primera vegada que hi robaven. Concretament, i des del 2009 fins ara, havien sostret roba de marca, bosses de mà dels clients del club, 1.200 euros de la recaptació del bar, així com la sostracció de diversos telèfons mòbils.

Els mossos els imputen un total de vuit furts, dels quals tres es van produir al 2009, un al 2011, dos al 2012 i els dos darrers aquest mes de maig. Els detinguts, tots amb nombrosos antecedents, van passar el 9 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar la llibertat amb càrrecs a tots ells.