Lloret declara la situació d'excepcionalitat per sequera al municipi

Un comitè es reunirà cada quinze dies per avaluar la situació

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) va convocar dijous el Comitè Municipal de Sequera arran de l’entrada en fase d’excepcionalitat de sequera hidrològica i pluviomètrica declarada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

La Comissió està presidida per l’alcalde en funcions, Albert Robert, pels tècnics dels departaments municipals de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Protecció Civil, Turisme i Comunicació així com les empreses contractistes de serveis municipals directament vinculats amb l’assumpte, com són l’empresa Aquàlia, SA responsable de l’abastament i distribució d’aigua potable i GBI Serveis, SAU que ofereix el servei de neteja viària entre d’altres.

Arran de l’entrada en fase d’excepcionalitat, el Comitè Municipal de Sequera es reunirà quinzenalment per tal de fer seguiment de la situació de sequera i de les mesures municipals a adoptar.

Robert ha demanat que, malgrat actualment no hi ha restriccions que afectin al servei i es garanteix l’aigua de boca, "cal ser conscient de la situació d’excepcionalitat en que ens trobem i comptar amb la col·laboració ciutadana”. I ha afegit que “treballarem amb el sector turístic per demanar la màxima col·laboració i responsabilitat, tant a nivell dels seus allotjaments com mitjançant campanyes de sensibilització als seus clients”.

Respecte a la població equivalent l’alcalde en funcions explica que “tenim una població censada de 42.212 habitants però cal tenir en compte el nostre component turístic que eleva ostensiblement aquesta xifra”.

L’Ajuntament de Lloret, via decret d’alcaldia, ha declarat divendres oficialment la situació d’excepcionalitat de sequera al municipi i ha publicat un ban d’alcaldia per transmetre als ciutadans les recomanacions i les ordres d’obligat compliment per fer front a l’escassetat d’aigua. A més s’ha habilitat un apartat informatiu al web municipal.