350 alumnes d'ESO mostren les seves qualitats com a futurs emprenedors

L'activitat forma part d'una jornada d'educació emprenedora a Girona

350 alumnes de 4rt d’ESO de 17 centres educatius de les comarques de Girona han presentat avui els seus plans d’empresa i projectes en una jornada d’educació emprenedora que s’ha celebrat al Centre Cultural La Mercè de Girona. La jornada és la culminació dels treballs realitzats als centres educatius durant tot el curs escolar i forma part de les activitats paral·leles al Fòrum IMPULSA que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny a Girona.

Amb l’objectiu de fomentar l’actitud emprenedora dels joves perquè puguin afrontar els reptes professionals del futur, s’ha celebrat avui la presentació dels projectes d’educació emprenedora de les comarques de Girona. Durant la jornada, s’han presentat els projectes i els plans d’empresa de tots els centres educatius que fan accions d’educació emprenedora a les comarques de Girona.

En total, hi han pres part 26 equips amb un total de 350 alumnes i 39 professors de 4rt d’ESO procedents de 17 centres educatius de l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès.

La jornada s’ha iniciat a les 10 del matí amb la presentació dels 26 projectes empresarials participants davant del jurat que estava format per emprenedors: Jordi Reixach, de Jmes1 i Minimilks; Anna Zurriaga d’Axxon; Gemma Coll de CINC i Jonathan Garcia de Megafounder i guanyador de YUZZ 2012. Posteriorment, el jurat i les autoritats presents a l’acte han pogut visitar l’exposició gràfica dels projectes que s’ha instal·lat al claustre del Centre Cultural la Mercè.

Després de l’exposició, s’han celebrat dos debats sobre els reptes de l’emprenedoria, amb la participació d’alumnes i de professors, moderats per la periodista Teresa Turiera.

La jornada s’ha tancat amb les intervencions dels representants de les entitats organitzadores. El director de l’INS Narcís Xifra i coordinador del projecte EJE Valnalón a Girona, Joaquim Bosch; Jordi Naval, emprenedor i president de la Fundació Escola d’Emprenedors; Xavier Bertolín, director de l’Àrea de Gestió Territorial i Acció Educativa de la Fundació ‘la Caixa’ i Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona han coincidit a encoratjar els joves participants a continuar treballant en emprenedoria.

El lliurament de diplomes a tots els participants i de premis als millors projectes on s’han reconegut, entre altres, el millor pla d’empresa, el millor pla de màrqueting, l’equip amb més esperit comercial, el projecte més creatiu i el projecte més innovador socialment, ha posat el punt i final a l’acte.

La jornada de presentació dels projectes d’educació emprenedora està organitzada per la Fundació ‘la Caixa’, a través del programa Kit Caixa Joves Emprenedors; la Fundació Escola d’Emprenedors, amb el programa Be an entrepreneur, i la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Príncep de Girona, que impulsen el programa Empresa Jove Europea del consorci educatiu Valnalón (Astúries).

La jornada forma part dels actes paral·lels al Fòrum IMPULSA que se celebrarà els propers 26 i 27 de juny a la ciutat de Girona, organitzat per la Fundació Príncep de Girona.