Miquel Noguer reuneix 120 empresaris en un dinar amb Mas i Giró a Banyoles

El candidat a la reelecció destaca que cal "continuar transformant" la ciutat

Miquel Noguer, candidat de Junts per Catalunya de Banyoles a la reelecció en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, s’ha reunit amb aquest dimecres amb representants del món econòmic i empresarial de Banyoles, en un dinar al qual han assistit més de 120 persones. L’han acompanyat el president Artur Mas i l’exconseller Jaume Giró.

Aquest últim ha centrat la seva intervenció en el context econòmic que s'està vivint, especialment en l’augment dels costos que dificulta les previsions empresarials. Segons Giró, malgrat això “la iniciativa privada no pot perdre la il·lusió, ja que el treball sempre és el que ens ha caracteritzat i ha fet que ens en hàgim sortit de totes les crisis”.

El president Mas ha posat Noguer com a exemple “d’alcalde que estima la seva ciutat, que ha demostrat rigor, responsabilitat i ganes d’atendre totes les necessitats que se li plantegen”, i l’ha qualificat de “valor segur pel futur d’una ciutat com Banyoles, que ha esdevingut un exemple per tot el país”.

L’acte l’ha tancat Noguer que ha reiterat, com el dia de la seva presentació pública com a candidat, que “ara és el moment no només de plantejar què ens queda per fer, sinó de com afronto -el meu equip i jo- aquestes pròximes eleccions municipals”. I ha subratllat que manté intacte la il·lusió i l’ambició per poder continuar la transformació de Banyoles, basada en “quatre valors que sempre he tingut molt presents en l’acció de govern municipal i en la vida: la honestedat, el compromís, la responsabilitat i l’estabilitat”.

Noguer, que ha fet un repàs de les dades econòmiques que afecten el municipi, “amb un atur per sota de la mitjana i bones perspectives per a l’activitat empresarial”, s’ha referit al fet que “per primera vegada, durant la pandèmia, Banyoles va superar els 20.000 habitants” i que això “comportarà que hàgim d’assumir noves competències, nous serveis socials, ser més eficients en la gestió, pensar en el dia de demà... Per això, després de 30 anys, hem aconseguit aprovar un nou Pla General (POUM) que dibuixa clarament la Banyoles del futur i fer-ho mantenint un ajuntament sanejat, poc endeutat, i amb capacitat d’abordar noves inversions. Sense apujar tributs”, ha reblat.

També ha destacat que “a pesar de la pandèmia, a l’Ajuntament de Banyoles va continuar amb el ritme de les inversions previstes, va mantenir gairebé tots aquells recursos que calia consolidar, i en va generar de nous , per valor de més d’un milió d’euros, per fer front a una situació d’emergència, amb ajudes econòmiques extres a empreses, al comerç i a la restauració i a les famílies i col·lectius més desafavorits”, a banda que l’ajuntament va aconseguir més de 2.200.000 euros per continuar transformant   el municipi, “perquè hem estat alerta i hem lluitat per aconseguir-los”.

Finalment, el candidat ha assegurat que “mantenir i consolidar ha estat el nostre objectiu durant aquest mandat tan trasbalsat. Ara, arriba el moment d’un nou impuls i de la recuperació, de continuar fixant i mantenint les bases d’un model de ciutat que ha obtingut un ampli consens, basat en la solvència i l’experiència municipal, que tants èxits ens ha permès abastar”.