L'Escala subvencionarà els esportistes del municipi

Es vol promocionar i potenciar la participació en les competicions

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) ha aprovat inicialment les bases reguladores d'una nova línia de subvencions destinades  a esportiestes escalencs que participen en competicions d'àmbit català, estatal o internacional i tenen menys de 30 anys. Properament caldrà fer la convocatòria i els terminis per presentar-s'hi.

L'atorgament d'aquestes subvencions pretén assolir un objectiu d'interès social com és la promoció de l'esport i potenciar la participació dels esportistes locals a l'esport d'elit, així com que aquests esportistes promocionin l'Escala a través de la seva activitat.

En aquest sentit, es vol ajudar els esportistes a poder finançar els seus desplaçaments, allotjament o inscripció en proves nacionals, estatals o internacional, així com l'adquisició de material esportiu específic i necessari per a la modalitat esportiva que es practiqui. Per poder acollir-se a aquests ajuts cal haver nascut o estar empadronat a l'Escala des de fa un mínim de dos anys, així com disposar de llicència federativa vigent, entre altres requisits.

Les bases preveuen que un sol beneficiari pugui obtenir una ajuda de 1.000 euros com a màxim. En tot cas, en el moment de fer-se la convocatòria es concretarà l'import total d'aquesta línia de subvencions i el termini per presentar-s'hi. D'entrada, es preveu dividir la possible subvenció en diferents criteris, com poden ser l'adquisició de material o un premi per medalla obtinguda o participació en campionats estatals o internacionals.

El ple també va aprovar, entre altres punts, l'adjudicació  dels serveis de temporada inclosos al Pla d'Usos de les Platges 2023 i del reglament del servei públic d'estacionament de vehicles amb limitació horària a la via pública.