ERC demana a l'Estat la cessió de l’edifici de les antigues casernes militars de Girona

Proposen que s'hi construeixi el nou CAP de l’Eixample o una escola bressol

Esquerra Republicana proposa que a l’edifici de les antigues casernes militars de Girona s’hi construeixi el nou CAP de l’Eixample o una escola bressol. L’antic edifici del govern militar i de la delegació de Defensa té uns 2.000 metres quadrats, està situat a l’avinguda Emili Grahit i és propietat del govern espanyol.

El Senador Jordi Martí té previst preguntar en el pròxim ple si el govern espanyol té previst cedir l'espai a l’Ajuntament de Girona per destinar-lo a usos sanitaris o educatius, i en quin termini. El Ministeri de Defensa sempre ha defensat que l’edifici es fa servir, malgrat el 2015 hi treballaven només sis persones. Martí no descarta altres iniciatives des del Senat.

“En una Girona que creix a gran velocitat la necessitat de disposar de nous equipaments per a la ciutadania és cada vegada més gran, i cal tornar a insistir en la importància que l’antic edifici del govern militar se cedeixi a l’Ajuntament, per a plantejar-hi nous usos en benefici de la ciutat”, assegura el Vicealcalde i alcaldable d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, que remarca que "treballem per aconseguir millores per Girona". 

En el cas que s’hi projectés el nou CAP de l’Eixample, tindria un sostre total de 2.048,20 m², en planta baixa i dos pisos. A més, ja tindria una partida econòmica prevista, ja que l’acord de Pressupostos de la Generalitat del 2023 inclou una partida per l’estudi del projecte de construcció del nou CAP en l’emplaçament que s’acordi.

A l’edifici de les antigues casernes militars també s’hi podria impulsar un equipament educatiu pel barri. “És imprescindible obrir una nova escola bressol pública al barri de l’Eixample i a la ciutat, i aquesta podria ser una bona ubicació, ja que és una zona ben connectada, central dins el barri i a prop d’altres centres educatius”, explica l’alcaldable republicà, Quim Ayats.