Pugen els preus dues dècimes a l'abril i situa la infació a l'1,1%

És el segon IPC més baix de Catalunya

Els preus a Girona van augmentar a l'abril dues dècimes en relació amb el març i van deixar un IPC anual de l'1,1%, la segona inflació més baixa de Catalunya només superada per la demarcació de Tarragona que va registrar una taxa de l'1%.

Aquesta inflació anual de l'1,1% registrada a l'abril a les comarques gironines és la més baixa des del desembre del 2009 quan la taxa va quedar fixada en l'1%.

El comportament a l'alça dels preus de l'abril en relació amb el març, el que explica l'evolució intemensual, s'ha vist condicionat pel final de la temporada de rebaixes d'hivern i l'inici de la temporada d'estiu, cosa que ha fet que la cistella de vestit i calçat hagi augmentat els preus en un 10,4%, i el parament de la llar, vinculat a l'evolució dels preus dels productes tèxtils també hagi augmentat un 0,2%.

Valoració de PIMEC

PIMEC Girona valora de forma positiva la moderació en l’increment dels preus. Aquesta moderació accentua la tendència iniciada al març i és conseqüència de l’evolució a la baixa dels preus dels carburants i combustibles i la seva repercussió en el transport que redueix els preus en relació a fa un any.

Aquesta tendència a la baixa dels preus canvia la situació de fa uns mesos caracteritzada per recessió combinada amb una certa inflació. L’escenari actual es caracteritza per la recessió amb uns augments de preus per sota el 2%, tant a Espanya com al conjunt de la Unió Europea. "Això ha de permetre portar a terme les necessàries polítiques de reactivació sense posar en perill el control dels preus", expliquen.