Ryanair ofereix 29 rutes aquest estiu des de Girona, consulta-les aquí

L'aerolínia potencia el Regne Unit i retalla vols a Itàlia

Aquest hivern, l'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair no ha tingut cap avió basat a l'aeroport de Girona. I des de la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva), tan sols ha operat quatre destins (Baden-Baden, Pisa, Cracòvia i Londres Stansted).

Ara, a les portes de la temporada d'estiu -comença a finals de mes i s'allarga fins a l'octubre- la companyia ja ha posat a la venda bitllets per a les destinacions que preveu operar. A través de la seva pàgina web, en ven per a 29 rutes diferents. Sobretot, al Regne Unit (vuit) i a Alemanya (cinc).

Ryanair preveu donar a conèixer la seva planificació definitiva per a aquest estiu al Girona-Costa Brava en les properes setmanes. Si no hi ha canvis, però, i la companyia de baix cost manté l'oferta que té a la seva web, la terminal de Vilobí d'Onyar perdrà rutes en relació a l'estiu del 2022 (perquè aleshores, Ryanair va operar-ne 32).

De moment, al llistat no hi apareixen ni Budapest ni tampoc Varsòvia (precisament, una de les que va incorporar-se l'any passat). La retallada més significativa, però, fa referència a les connexions amb Itàlia. Perquè de les sis que hi havia l'any passat, ara tan sols se'n mantenen dues. En concret, Pescara i Pisa. No hi apareixen ni Roma, ni Nàpols, ni Milà, ni tampoc Lamezia.

Tres més al Regne Unit

Per contra, però, l'aerolínia potencia les seves connexions amb el Regne Unit, un mercat que aquests últims anys s'ha vist afectat tant pel Brexit com per la pandèmia. Aquest estiu, la companyia irlandesa de baix cost recupera tres connexions que ja havia operat abans de la pandèmia, les de Birmingham, Belfast i East Midlands. Les dues últimes, ja a finals de març. I la primera, a partir del juny. En aquests destins, Ryanair hi volarà amb una freqüència d'entre dos i quatre vols setmanals.

Aquestes tres rutes se sumen a la de Londres Stansted -que s'ha mantingut tot l'any- i a les altres quatre que Ryanair també va operar amb destí al Regne Unit l'estiu de l'any passat. En concret, les de Bournemoth, Bristol, Leeds i Manchester. L'aerolínia, doncs, reforça així les rutes amb el mercat britànic des de Vilobí d'Onyar (i de fet, a l'estiu, no és l'única que l'enllaça amb la Costa Brava, perquè Jet2 també hi opera).

Santiago i Hèlsinki

Aquest estiu, Ryanair mantindrà la ruta amb Santiago de Compostela, que va engegar l'estiu passat aprofitant l'extensió de l'Any Jubileu. Serà, de fet, l'única que uneixi Vilobí d'Onyar amb el mercat estatal, perquè no hi haurà cap altre vol domèstic.

La companyia també operarà dues connexions amb els països nòrdics, on ja va volar l'estiu del 2022. Seran les de Hèlsinki -que va inaugurar l'any passat- i les de Riga. Des de Vilobí d'Onyar, doncs, Ryanair enllaçarà amb Finlàndia i Letònia.

El llistat que apareix a la web de la companyia es completa amb Düsseldorf, Frankfurt-Hahn, Munich West, Baden-Baden i Nuremberg (Alemanya); Brussel·les Charleroi i Brussel·les Zaventem (Bèlgica); París Beauvais (França); Cork, Dublín, Knock i Shannon (Irlanda); Eindhoven (Països Baixos), i Cracòvia, Poznan i Wroclaw (Polònia).

Tot i que la temporada d'estiu a l'Aeroport Girona-Costa Brava comenci a finals d'aquest mes de març -coincidint amb la Setmana Santa- la companyia irlandesa de baix cost no començarà a operar les 29 rutes aleshores. De fet, de les 25 que s'incorporaran a les quatre que ha mantingut durant l'hivern, n'hi ha fins a catorze que no començaran a enlairar-se fins al juny.