Alumnes de l'IES La Sureda de Palafrugell proposen posar més noms de dones als carrers

Els joves van plantejar al primer tinent d'alcalde un seguit de noms

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut La Sureda de Palafrugell (Baix Empordà) han estat treballant en un projecte vinculat als noms dels carrers del municipi. Durant les últimes setmanes han constatat que hi ha més carrers dedicats a homes que a dones al municipi, i seguint una perspectiva de gènere han realitzat una recerca de personatges femenins il·lustres de la població per proposar-les com a possibles opcions a comptar amb un carrer amb el seu nom.  

Així el passat divendres, els diferents grups de treball, van explicar al primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer, les quatre propostes que han pensat per posar nom a un dels carrers de Palafrugell. En concret són: Teresa Pàmies,  Bruna Valls, Teresa Juvé i Rosa Lavinya.

Paral·lelament, van poder escoltar com el responsable polític els hi exposava els criteris que se segueixen de cara a posar un nom a un carrer i el funcionament de la Comissió del nomenclàtor, ens que gestiona els noms dels carrers definitius.

Finalment, els nois i noies de l’Institut traslladaran les seves propostes a l’Ajuntament per tal que es puguin recollir de cara al futur, i es tingui en compte quan es proposi la creació d’un nou espai urbà, un carrer o una plaça.