La Ceba Negra de Figueres reuneix més de 2.000 aficionats al 'true crime'

Els actes han comptat amb el forense Narcís Bardalet i el periodista Manel Elias, entre d'altres

La segona edició del festival Ceba Negra de Figueres (Alt Empordà) ha omplert la majoria dels actes que ha organitzat amb més de 2.000 assistents. Els espais la Cate, la Biblioteca Fages de Climent i la Taberna Librària han quedat petits per acollir a les diferents conferències que han reunir a la flora i nata de la crònica negra catalana. L'auditori de la Cate s'ha convertit en l'espai central del festival.

El certamen, ha omplert de crònica negra i true crime la capital empodanesa durant tot el cap de setmana, i ha acabat aquest diumenge al cementiri de Figueres, on el forense Narcís Bardalet ha fet un recorregut per la crònica negra dels darrers anys.

Divendres, Bardalet i el periodista Manel Elias, va entregar a la periodista Tura Soler la Fulla Negra de Figuera en reconeixement de la seva trajectòria professional. Els organitzadors Jacint Casademont, Franchu Llopis i Xavi Gorro han afirmat que "estem molt contents per la resposta del públic i l'alt nivell dels ponents d'aquest any" i han afegit que "l'any que ve tenim la responsabilitat de consolidar el festival com el més important del sectorr”.

Pel regidor de cultura i turisme Alfons Martínez "Figueres s'ha convertit en l'epicentre de la narració del true crime i la crònica negra aquest cap de setmana. Volem fer una aposta clara per consolidar aquest festival en els propers anys i que esdevingui, encara més, una referència"