CiU portarà demà al Senat el canvi de nom de l'estació del TAV de Girona

Els convergents creuen que aportarà un valor afegit que s'anomeni "Girona-Costa Brava"

Coralí Cunyat (CiU) defensarà demà davant la Comissió de Foment del Senat una moció que insta el Govern espanyol a canviar, en el termini de dos mesos, la denominació oficial de l’estació de “Girona” del Tren d’Alta Velocitat (TAV) per la de  “Girona – Costa Brava”.

La senadora ha subratllat que amb aquesta iniciativa es recull la petició de diverses entitats representatives de la societat econòmica i civil gironina (Grup Impuls per Girona, integrat per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu; la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona; PIMEC Girona i el Fòrum Carlemany), que han manifestat l’oportunitat del canvi perquè “pot aportar valor afegit i representar un impacte econòmic significatiu per al sector turístic”.

El canvi de denominació, tal i com ha explicat Cunyat, constituiria “un element d’atracció de nous visitants a tota la Costa Brava al fer evident el seu accés al turisme”. I ha afegit que “el principal guany és la potenciació de la marca Costa Brava, una forma de donar visibilitat a aquesta destinació turística, tant pels usuaris del tren d’alta velocitat com per a la ciutadania en general”.

Aquesta mesura aniria en concordança amb la denominació de l’Aeroport, el qual rep la denominació oficial d’Aeroport de Girona - Costa Brava. La senadora ha incidit en que una iniciativa d’aquestes característiques ja s’ha portat a terme en altres estacions, com la de Lleida- Pirineus.

Cunyat ha deixat molt clar que “adoptar aquesta mesura té un cost econòmic reduït i una important previsió d’impacte, que no es pot desaprofitar en una conjuntura econòmica complicada com l’actual”.