Es preveu una setmana de xàfecs i tempestes arreu del país

Les precipitacions començaran aquest dimarts

Els pròxims dies es preveuen precipitacions que podran afectar qualsevol punt del país, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest dimarts al matí ja es produiran les primeres precipitacions al terç oest, i amb el pas de les hores podran afectar altres punts de Catalunya. Les pluges més importants es produiran a la meitat oest del país on podran ser d'intensitat forta i aniran acompanyades de tempesta.

La cota de neu se situarà al voltant dels 2.400 metres. Dimecres el cel estarà cobert arreu i es preveuen precipitacions a qualsevol punt. Localment també seran d'intensitat forta i acompanyades de tempesta. La cota de neu anirà baixant progressivament dels 2.400 als 2.000 metres, tot i que al Pirineu Occidental davallarà fins als 1.800 metres al final de la jornada.

Les quantitats de precipitació recollides entre dimarts i dimecres seran poc abundants en general, però puntualment es podran acumular més de 50 litres, especialment a punts del terç oest, de la Catalunya Central i de la resta del Pirineu i Prepirineu.

Les temperatures tendiran a la baixa, especialment les diürnes. Els valors màxims previstos per dimarts estaran entre 15 i 20 ºC al litoral i prelitoral i entre 13 i 18 ºC a la resta del país. Dimecres aquests valors encara podran ser lleugerament més baixos.

La segona meitat de setmana es preveu molt variable, ja que Catalunya encara estarà sota el radi d'acció de la pertorbació. Les prediccions a mitjà termini indiquen nous xàfecs i tempestes de distribució irregular, amb una temperatura que seguirà davallant de manera lenta fins al cap de setmana.