Interceptats dos cotxes amb 308 kg de haixix i 8,7 de cocaïna

La Guàrdia Civil deté les tres persones que viatjaven en els dos vehicles en direcció cap a França

La Guàrdia Civil ha interceptat grans quantitats de droga durant dos serveis que es van fer entre els dies 10 i 11 de maig a la Jonquera. Per una banda, van aturar un vehicle ocupat per dos persones que anaven en direcció França. En registrar el cotxe, van detectar diversos paquets que, un cop analitzats, van resultar ser haixix (220 quilos) i marihuana (6,3 quilos). Poques hores més tard, els agents aturaven un altre vehicle on només hi anava el conductor.

Després de registrar el cotxe, novament van detectar droga amagada. En aquest cas, els agents van comissar 90,5 quilos d'haixix i 8,7 de cocaïna. Els dos primers detinguts són de nacionalitat macedònia i el tercer és francès. La Guàrdia Civil ha fet dos comisos importants de droga en poques hores. Es tracta de dos serveis efectuats les matinades del passat 10 i 11 de maig a la Jonquera, durant serveis rutinaris a la frontera amb França.

El primer comís es va fer quan els agents van aturar un vehicle de matrícula búlgara on hi anaven dos homes que anava en direcció França. Després de comprovar la documentació, els agents van inspeccions el vehicle i van descobrir ocults en diversos llocs del cotxe alguns paquets que contenien substàncies sospitoses. Després de sotmetre-la al narcotest, va resultar ser haixix amb un pes total de 220 quilograms.

Els agents també van localitzar algunes bosses on hi havia una substància vegetal que va resultar ser marihuana, amb un pes total de 6,3 quilograms. Arran dels fets, la Guàrdia Civil va detenir els dos homes - P. V. de 41 anys i Z. K. de 43 anys- ambdós de nacionalitat macedònia.

Un segon comís, hores més tard

Posteriorment, la matinada de l'endemà -dia 11-, agents de la mateixa unitat van aturar un altre vehicle, de matrícula francesa, on només hi viatjava el conductor. Després de verificar la documentació de l'home, els agents van inspeccionar l'interior de l'automòbil i van descobrir ocults diversos paquets que contenien haixix. Després d'analitzar la droga, van comprovar que l'home havia intentat creuar la frontera amb un total de 90,5 quilograms d'haixix.

Així mateix, els agents també van localitzar una altres paquets que tenien una estructura diferent i el material que contenien es va analitzar amb el narcotest, que va donar resultat positiu per cocaïna, amb un pes total de 8,3 quilograms. Davant les evidències, la Guàrdia Civil va detenir l'home, G. A. M., de 53 anys i nacionalitat francesa.

Per tant, durant les dues operacions, la Guàrdia Civil ha comissat 308 quilos d'haixix, 8,7 de cocaïna i 6,3 de marihuana. Els detinguts i les substàncies comissades han estat entregats al jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres.