Ernest Plana, reelegit president de la FOEG per unanimitat

El cap de l'entitat anuncia tres vicepresidències, una de nova creació dedicada a la transformació digital

Ernest Plana ha estat reelegit president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) per unanimitat aquest dijous a la nit per al mandat 2023-2027, en el marc de l'Assemblea General electoral de l'entitat. La candidatura de Plana, que s'amplia amb noves incorporacions i àrees de treball i un projecte "ambiciós", era l'única que es presentava.

Plana ha reivindicat el paper de la FOEG com a patronal "de referència territorial" i ha anunciat una línia de treball continuista, així com la voluntat d'enfortir "encara més" la representativitat i el lideratge de l'entitat. També ha destacat la necessitat de seguir apostat per l'FP a través de projectes com 'Fent empresa des de l'escola', que impulsa la mateixa FOEG.

El reelegit president també ha indicat els "grans temes" dels propers anys seran la transició energètica, la transformació digital, els problemes de logística i distribució, la sostenibilitat en general i la del turisme en particular i la defensa del model d'economia productiva i no especulativa i del comerç de proximitat.

Per això ha anunciat àrees de treball a la Junta en tots aquests aspectes i ha anunciat tres vicepresidències, de les quals una de nova creació. Miquel Gotanegra continua de vicepresident i lidera l'àrea de turisme. Eduard Ayach, manté també el càrrec i s'ocupa de l'àrea d'infraestructures, mobilitat i logística. David Martí ocupa la vicepresidència de nova creació, que es crea per la "rellevància del procés de transformació digital" per a les empreses.

La direcció es completa amb Albert Gómez com a tresorer i Xavier Soy com a secretari.