Miquel Abras i Cesk Freixas omplen el Teatre Mundial

Han presentat oficialment el nou disc "Cançons de nosaltres i el món"

La terra de Miquel Abras, la Bisbal d'Empordà, ha estat el poble escollit per presentar oficialment el nou disc que han creat conjuntament els dos cantautors catalans Cesk Freixas i Miquel Abras de l'espectacle 'Cançons de nosaltres i el món'. En ell, els dos artistes recullen algunes de les seves obres més representatives creant un treball sincer i intimista que només compta amb l'acompanyament de les guitarres. La idea d'unir esforços va sorgir arran d'un concert solidari que van fer l'any passat després del foc de l'Empordà i, per això, la primera cançó del disc i del concert ha estat 'L'Empordà se'ns crema'.

Prop de 150 persones han omplert el Teatre Mundial per escoltar les seves veus. Al voltant de les set de la tarda, Cesk Freixas i Miquel Abras han pujat a l'escenari del Teatre Mundial de La Bisbal d'Empordà davant d'un públic entregat. Aquest ha estat el primer concert en terres empordaneses de la gira 'Cançons de nosaltres i el món' que els dos cantautors van engegar ara fa mesos. Aquest espectacle també ha estat el concert de presentació del disc de la gira que porta el mateix títol i que conté les mateixes cançons que ofereixen els dos cantants a cada concert. "En els nostres espectacles oferim totes les cançons, per ordre, que apareixen en el treball", ha assenyalat Abras.

El projecte va sorgir arran del concert conjunt que van fer al setembre passat amb motiu dels focs de l'Empordà. "Ens vam conèixer formalment a Les Escaules i d'allà va sorgir la possibilitat de fer alguna cosa plegats perquè tenim moltes ganes d'experimentar, sumar estils, públic i així veiem noves maneres d'entendre la cultura", ha ressaltat Freixas.

Els dos cantautors, que es mostraven còmplices i molt ben coordinats, han explicat que el nou treball l'han creat escollint aquelles peces més representatives o conegudes de la seva trajectòria com 'L'Empordà se'ns crema', 'Gira-sols mirant la lluna' o "Tu, Jeunet i els trens que no hem perdut", entre d'altres. El treball té un aire intimista, proper i sincer amb el so de les guitarres com a únic instrument. Els temes de les cançons passen per l'amor, la identitat, la terra o els valors ètics.

"Volíem que les cançons tinguessin relació entre elles a nivell filosòfic o en l'essència i l'espectacle ens serveix per explicar la necessitat que tenim de compartir els nostres projectes de vida. Creiem que en aquests moments cal més cohesió dins l'àmbit de la cultura", ha ressaltat Cesk. En aquest sentit, el cantant ha destacat que esperen que les seves cançons expliquin unes "realitats col·lectives".

Els dos cantautors no han dubtat en valorar "molt positivament" la seva unió. "Ens ha servit perquè ens coneguem com artistes i com a persones, veurem com ens hem influenciat un a l'altre quan acabem la gira i comencem a treballar en els nous discos propis. Llavors direm, mira aquest és el vocabulari d'en Cesk o ell dirà ara faig les cançons més directes com en Miquel Abras", ha comentat el cantant gironí.

I és que el concert d'aquest diumenge ha estat un espectacle "especial". En primer lloc perquè els artistes presentaven el disc de forma oficial, i en segon lloc perquè suposava actuar davant dels veïns d'infància de Miquel Abras. "Ara fa dues setmanes en Cesk estava nerviós perquè actuàvem a casa seva, avui ho estic jo perquè aquí ja m'han vist actuar amb banda, acústic i de totes les maneres. Aquest és un treball que l'hem fet amb molta cura i vull que els meus compatriotes diguin ostres, en Miquel ha madurat o a fet un espectacle bonic", ha explicat.

La gira de 'Cançons de nosaltres i el món' acabarà a finals d'any i, tot seguit, els dos cantants han comentat que començaran a treballar en els seus projectes propis. Tot i això, no descarten unir-se de nou per crear noves obres. A partir d'ara, els interessats podran trobar del disc a les plataformes digitals, botigues i als propers concerts de la gira.