ERC de Girona proposta convertir els locals comercials en habitatges

Quim Ayats diu que així es "potenciarà la qualitat de vida i de l'espai urbà"

ERC de Girona vol impulsar un Pla de Baixos per a convertir locals comercials en habitatges. L’objectiu seria reconvertir els locals buits no afectats en habitatges a través d’un canvi d’ús, per tal d’augmentar el parc d’habitatge a partir del sòl existent

"És una mesura imprescindible en una ciutat que està arribant al límit de la seva edificabilitat", assegura el Vicealcalde i alcaldable per Esquerra a Girona, Quim Ayats, que afirma que amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa "es potenciaria la qualitat de vida i de l’espai urbà als barris, especialment en aquells amb un major percentatge de locals inactius". "Tots els gironins i gironines han de poder construir el seu projecte de vida a la ciutat. Al mateix temps, volem que Girona segueixi sent un referent de qualitat de vida, amb barris vius, nets i segurs", sosté Ayats.

Ayats, ha aprofitat la reunió de treball que ha mantingut avui amb la Secretària d'Habitatge del govern de la Generalitat, Marina Berasategui, per exposar-li el projecte, que preveu que en els propers pressupostos municipals s’incloguin incentius fiscals i ajudes perquè els propietaris dels locals buits li donin aquest nou ús.

"Aquesta mesura forma part d’un paquet de propostes que hem treballat des d’Esquerra a Girona per a continuar fomentant l’accés a l’habitatge", assegura la regidora d’Habitatge i número 6 de la candidatura republicana, Annabel Moya, que remarca que "el Pla de Baixos se suma a les moltes iniciatives que des d’Esquerra ja hem impulsat des del govern de la ciutat".

Entre aquests projectes destaca la futura promoció de 105 habitatges de lloguer assequible a Domeny, els 4,3 MEUR destinats a la compra i rehabilitació d’habitatges, la reactivació dels tràmits per a destinar els pisos de Leonor Joher a habitatge assequible, o la futura promoció d’una cinquantena d’habitatges de lloguer assequible per a joves a Can Gibert del Pla.

Uns 2.200 locals sense activitat

Segons el Pla Sectorial del Comerç de Girona (2018), una tercera part dels locals en planta baixa de la ciutat no tenen cap activitat: concretament, uns 2.200 locals. Aquests locals estan repartits de manera desigual entre els barris: mentre que al Barri Vell o al Mercadal el percentatge de locals buits sobre el total no supera el 25%, a Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Pedret o Domeny Sud aquest percentatge voreja el 50%.