Demanen el tancament d'un obrador de pa a Girona que genera ''molèsties'' als veïns

Asseguren que porten 20 anys patint "sorolls, vibracions, llançament d'escombraries i olors"

La comunitat de veïns situada a la Rambla Xavier Cugat número 6 de Girona ha denunciat que un petit obrador situat als baixos acusant-lo de "pertorbar" el descans de les persones que viuen al damunt "des de fa més de 20 anys". Per tot això, han sol·licitat ajuda a la defensora de la ciutadania, Marta Alsina, per a presentar davant la fiscalia una possible denúncia contra el propietari de l'establiment a qui acusen de convertir l'obrador en un comerç industrial que fabrica per altres botigues.

El president de la comunitat, Ildefonso Castillo, diu no entendre com es va permetre donar permís d'activitat per ampliar "fa 20 anys" un obrador on "treballen mínim vuit flequers tota la nit" i que protagonitzen episodis de "soroll, vibracions, llançament d'escombraries i olors".

Per tot això, reclamen el tancament del Forn de Pa Sant Antoni després de presentar ja una queixa el 16 de juny del 2015 que assegura no els va solucionar la problemàtica. En un escrit remès als mitjans, Castillo explica que els sorolls, vibracions, olors i circulació de furgonetes durant tota la nit "és cada cop més gran", a banda dels tubs que passen per dins l’edifici que diu s’escalfen i donen problemes de perdudes de fum i olors.

Pel que fa a l'activitat comercial, el president de la comunitat confirma que l'establiment fabrica pastissos per a d'altres botigues, negocis i empreses externes i que fan repartiment durant tota la nit, a partir de les dues de la matinada, destacant les molèsties que els comporta el soroll dels cotxes i els treballadors que parlen a peu de carrer.

Castillo també assegura que han rebut anònims amenaçant-los després d'haver-se queixat i que actualment estan "espantats" mentre viuen una situació que els resulta insuportable per a ells i els seus fills, comportant-los "problemes de salut molt greus".

El veí diu que des de l'Ajuntament els han recomanat mediar amb el propietari exposant-li les seves queixes però confessa que després d'haver-ho fet "el problema persisteix".